VALBORG


Jippie!!!!

  

Äntligen en ny mobil som är min helt egna och ljusrosa! Men den kostade lite mer än vad jag hade tänkt mig, men det är det värt!
Däremot så har jag lyckats förlora min kontaktlista igen(!), ops. Därför tänkte jag be alla er som har mitt nummer att skicka mig ett sms och berätta vilka ni är, snälla!

Down to town

Japp nu ska jag ännu en gång ge mig av ner till stan! Denna gången framförallt för att försöka få köpt en mobil. Usch vad pengar det går hel tiden, men jag skulle aldrig köpa en ny mobil om jag inte behövde det, så det är bara att ta sig ner till stan och leta reda på en.
Igår la jag även undan två klänningar, men jag har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra om jag ska  köpa en, och isåfall vilken eller ska jag köpa både eller kanske ingen! Hmmm...




Jag har orkat måla mina naglar, jag tog lite av pluggtiden till det, ops!

Vad innebär det att vara förman för en bar i Lund?

Jag fick nyligen ett samtal om att jag blivit nominerad till att vara förman för VG:s metrobar på onsdagar! Hmm det tål att tänkas på om det är något för mig över huvudtaget. De ska visserligen ringa mig klockan 5 på lördag för en intervju över telefon med fem stycken små högahuvuden där borta i Lund! Undra vad de kommer fråga?
Jag sitter just nu och väger för och nackdelar mot varandra. Men sanningen är att jag vet egentligen ingenting. Det beror helt och hållet på vilket ansvar som jag måste ha och hur mycket tid det tar. Någon som har koll?

Pepplåt

Dags att börja ladda inför Valborg! Detta är väl en av de bästa låtarna att börja ett partaj med eller?


Bonnie Tyler - Holding out for a hero

Bläää...

Trött på allt IT krångel. Jag har ägnat de senaste dagarna med att få tag i juridicum. Jag lyckades i söndags ringa in så att de kunde anmälla mig till tentan på måndag, tur det för det var sista dagen. Men nu när jag ska skriva ut beviset på att jag är anmäld så existerar det inte. Varför ens ljuga för mig och säga at jag är anmäld när man bara struntar i det. Jaja jag fick idag ringt in igen och pratat med dem, där de sa att de hade skickat iväg ett mejl angående mig men att jag inte var anmäld, de ringde därför upp IT support och bekräftade att de kommer ha massa tentor för oss som inte blivit anmälda, på grund av fel på hemsidan. Jaja nu är det strulet över iallafall.
Idag ska jag ägna dagen till att plugga sola och åka ner den där extra vändan på stan för att köpa mina undanlagda prylar.

   
Bitter och osminkad

Svårt att gå på stan och komma hem tomhänt

Nu har jag lite spontant varit nere på stan med Yvonne. Hon ringde och undrade om jag ville hänga på och tre minuter senare stod hon med bilen utanför huset, redo att hämta upp mig.
Jag hann med andra ord ner en snabb vända och tittat ut lite saker som jag tänkt köpa men tyvärr glömde jag självklart korten hemma, så det får bli en lite vända ner imorgon också! Detta är två saker som jag fick lagt undan, båda är jag i stort behov av, faktiskt!


Hello!

Tillbaka till tentapluggandet, vilket jag måste erkänna att jag tycker är ganska kul. Dessutom så trivs dystra jag med att solen har gått i moln, det blir nämligen så himla mycket lättare att koncentrera sig på studierna då.
Igår så köpte jag och Jon lite jordgubbar fast det blev aldrig att vi åt så många, men det gör inte mig något. Det är perfekt att ha dem som pluggproviant, fast okej efter ett tag blev det lite vanlijglass till dem också, och det var kanon gott. De första jordgubbarna som jag tror att jag har ätit i år. Smaskens!




Äntligen!

Jag har försökt med tre olika skrivare idag till att skriva ut mina anteckningar i minimiformat, och finally så har jag fått en till att funka (med hjälp av min pojkväns skrivare). Jag har fått pluggat extremt mycket idag. Jag räknade ihop det till 36st små sidor som jag har med anteckningar. Så imorgon blir det ett klippande och klistrande för att få in alla i mina två lagtextböcker som jag får ta med mig på båda delarna av tentan som är om en vecka.
Nu ska jag helt enkelt ta och gå och lägga mig, jag kommer sova gott nöjd, matt och helt färdig.


I min lilla bubbla

Kaos kaos kaos, så här ser mitt rum ut nu efter att bara ha slängt in all min packning. Dessutom känner jag att det inte är någon ide för mig att fixa iordning det nu, eftersom att jag behöver ägna all tid jag har till tentapluggandet. Eller det är min ursäkt iallafall. Titta vilka fina små söta lappar jag suttit och fixat idag föresten, snart ska jag ta och klistra in dem i boken så att jag får med mig mina anteckningar på tentan.



 

Disney!

Här kommer en liten snabb sammanfattning om den lång lördagskvällen/söndagsmorgonen.
Vi började med förfest hemma hos Ida/Mimmi där vi gjorde oss iordning. Sen bar det av till VG:s där det var trerätters, massor med sånger och lite lekar. Kanon skoj var vad det var iallafall. Sen var det dags för mellanfest och då dök även Kristian och Vidar upp, ett gott tillskott till folkskaran. Sen så gick vi vidare bort till Kämnersfesten där vi möttes av ett helt virrvarr med folk. Det kändes lite som studenter goes fjorton igen, det var massa folk som hängde utomhus överallt på bänkar, tak, satt i fönstren m.m. Det var så att alla kämnerskorridorer var öppna och hade fest samtidigt, de hade massa barer, dansgolv och dessutom hade de satt upp en stor scene utomhus där de var liveband och dj:s. Så i runda svängar var det runt 2000personer där. Jag lyckades visserligen med att ha en mer eller mindre efterfest i och med att jag "bodde" i en lägenhet precis på kämners. Här har vi iallafall lite bilder.


Pose for the camera


Detta är två bilder från förfesten

   
Lite folk i snygga snygga snygga outfits


Björnligan!


Dumbo och tingeling


Hungriga glada studenter


Fototime på mellanfesten


Och vi hittade visst lite goa människor själva vid baren?


Gottgäng, Mee like!


Och då var det lite bilder ifrån kämnersfesten!


Förstår ni vad jag menar? Massor med folk överallt!

Home sweet home!

Nu är jag äntligen hemma men morgonen har varit helt kaotisk. Jag råkade visst ha en liten efterfest igår så det blev en väldigt sen kväll. Jag ställde alarmet så jag skulle hinna upp och städa innan mamma och pappa kom men självklart har jag lyckats stänga av detta. Jag vaknar därför av ett sms från mamma där hon meddelar att de är framme, ops inte bra. Jag fick helt enkelt panik packa och städa men som tur är har jag väldigt snälla, hjälpsamma och överseende föräldrar.
Nu väl hemma har jag bara slängt in all packning på mitt rum så att jag har kunnat umgås med Jon så mycket som möjligt idag. Vi tog och handlade lite frukt och nötter och åkte ner och satte oss vid ankaret och Varberg är verkligen fint. Det är framför allt vattnet/havet som jag saknar i Lund annars är det en kanon bra stad.
Jag lägger upp bilder från gårdagskvällen imorgon! Godnatt!

 




Sist hela dagen i lägemheten!

Detta är nu sista dagen som jag spenderar i denna lägenheten, så idag har jag börjat städa och packa ihop alla mina saker! Fast jag har bara kommit helvvägs och hur mycket jag än tar ut ifrån garderoben så är den fortfarande helt full, ops. Men men, kolla vad fint det har börjat blomma utanför här nu på mellan gården och nu vågar jag visa var jag har bott hehe. Imorgon kommer som tur är mamma och pappa ner och med en hel bil som jag kan fylla för det hade varit helt omöjligt att få med alla sakerna på ett tåg. Så imorgon blir det en färd till Varberg, jippie!!!
Fast nu ska jag göra mig iordning för ikväll, wiee...

 

 

   

Nu var det dags igen!

Ännu en sittning är nu på väg denna gången är det en jobbarsittning för oss på VG:s. Egentligen är VG:s inte öppet lördagar men de har öppet speciellt för oss idag så det kan nog bli kul. Självklart så har det ett tema på denna sittningen också och det är disney och jag vet inte riktigt hur det kom sig men jag ska vara zebran ur Madagaskar. Vad tycker ni om min kreativitet? Manen har jag nämligen precis gjort i tyll och ståltråd visst blev den ganska cool. Öronen i filt fast jag ska nog måla de lite sen och så min svartvita klänning med rosett, fast det blir bara en svans idag hehe. Färgen ska nog bli lite sträck bara, jag är inte sugen på att vara helt vit i ansiktet idag också.


Jag blir galen!



Jag bjuder på det här! Nu har ja bestämt mig för att plugga hela långa långa fredags kvällen. Har redan ägnat stora delar av dagen till tentapluggande, men det lugnar mina sinnen och framförallt mitt samvete.
Jag var precis över på Willys och köpte lite pluggproviant och klart man ser alla uppklädda människor som ska sätta sig ute i solen och dricka öl i parken! Jag ska erkänna att jag blev extremt sugen. Men, nej duktig ska jag försöka vara idag. Vem vet, jag kanske flippar ut lite senare ikväll. Önska mig lycka till, behöver lite motivation!

Äntligen!

Idag ska vi ha repitition, men jag förstår inte hur man ska lyckas repitera allt på två timmars föreläsning och en timmas frågestund. Jag menar det är allt som vi har läst i två månaders tid nu, ca. 10 böcker, seminariehäften och författningstexter. Hmm jaja han har trots allt gjort detta förr, men det lär till att vara pigg så att man hänger med och får antecknat allt.

Den internationella vänskapsveckan!

Här har vi det lyssna på låten och kolla på bilderna som min mamma skickade mig! Bättre än såhär kan det inte bli!





 

 



 

Info om korsuppgiften

Ojdå! Igå5r blev visst lite senare är vad jag trodde det skulle bli. Jag var tvungen att jobba hela kvällen och var inte hemma förrän någon gång efter tre, men nu är jag uppe igen och ska iväg på en föreläsning som ska vara en introduktion till vår kursuppgift. Ska bara hitta dit ska nämligen till en sal på fjärde våningen där jag aldrig varit innan, men visst älskar vi alla att virra runt som blinda möss. Jaja  vi hörs lite senare under dagen puss puss!




Trots bara fyra timmars sömn tycker jag allt att jag ser ganska pigg ut.

Jobbar dags!

Home sweet home! Efter ännu ett par effektiva timmar på Wrangel gick jag på den obligatoriska föreläsningen om lagstiftningsanalysen. Det var bland det tråkigaste jag har lyssnat på, tack gode gud att jag inte fick han som handledare i mitt arbete nästa månad.  Nej, nu ska jag iväg och jobba och ni kan ta detta inlägget som ett litet bevis på att jag hann hem.




En bra dag, ska bli gjort mycket!

En helt fullt planerad dag;

1. Wrangel och göra tentor
2. Luncha
3. Lagstiftningsanalys redovisning
4. Göra ännu fler tentor
5. Jobba på VG:s

Jag hoppas bara att jag hinner hem mellan pluggandet och att jag ska jobba annars kommer jag inte komma hem förrän vid tolv som tidigast. Jag hade dessutom behövt byta skor och kläder om man säger så. Men vi får helt enkelt se, det ska bli kul att åka tillbaka till Wrangel iallafall och börja plugga igen, jag känner att jag äntligen har hittat en miljö där jag kan få lite pluggande gjort!
Måste även påpeka att solen skiner idag också! Det är nästan för bra för att vara sant!

Vissa straffar gud genast...

...och vissa verkar han belöna lika fort, t.ex. mig! Idag gick jag upp klockan sex(!) för att börja plugga med Nenne vilket har gått kanon, vi samarbetar verkligen bra och kompleterar varandra minst lika bra. Så vi har suttit och plöjt ex-tentor hela dagen lång på ett ställe som heter Wrangel. Där hade vi ett helt eget rum och kunde sitta och diskutera hur mycket vi ville och med båda fönstrena öppna och solen rakt in, kan inte bli så himla mycket bättre pluggställe.
Och gissa vad?! Nu när jag kommer hem har jag fått ett mejl ifrån företaget som jag jobbade för i Norge! Kanon kul för de skulle än en gång berätta att jag hade mera lön att ta ut, vem säger nej till detta? Inte jag iallafall! Känns visserligen lite märkligt, men jag har kommit på vad det är. De måste betala tillbaka alla utlägg som jag gjorde åt dem när jag var där. Haha kanon, tycker jag var värd det efter att ha gått upp frivilligt klockan sex!


Detta är Wrangel, jag och Nenne satt vid första fönstret till vänster, vårt rum!!!

Ex-tentor ska göras!

Dags att ge sig av och träffa lite folk för att mata ex-tentor! Det är mitt enda mål idag bortsett från att gå på seminariet då. Ha en bra dag


Snacka om modiga!

Detta var vad jag tittade på medans jag tog en liten paus i pluggandet, talang 2009 med andra ord. Där hade de dessa små filurer till talanger? Vad nu det innebär men de var iallafall uppskattade och man kan ju helt klart säga att de bjuder på sig själva. Jag älskar dansen till Kong fu fighting och jag tror att killen till vänster i slutet tackar Tobbe väldigt väldigt mycket, för den lilla hjälpen. Men snacka om koreografi!


Snacka om att jag har varit duktig idag!

Idag åkte jag in till juridicum och träffade lite tjejer vid halv tio och satt och plugga innan förälsningen sen har jag varit kvar inne i cedntrum och pluggat ända framtills att jag kom hem vid sju ungefär. Så nu har jag lagat mig en god måltid, med fisk och stekta rotfrukter. Snart ska jag dessutom ge mig ut och springa. Ska bara smälta maten liten först, så jag kanske kan hitta något kul att se på datorn sålänge! Vem vet?


Föresten detta var den enda salladen kvar, så nu har jag fått ätit upp all, trodde det skulle vara omöjligt där ett tag!

Idag blev jag väckt av solen!

Solen är uppe och det har blivit måndag och en helt ny vecka igen. Detta är sista veckan som jag kommer att bo här i denna lägenheten, på gott och ont. Känns lite konstigt att flytta hem till Varberg medans alla mina studier kommer att fortsätta och mina studiekamrater gotta sig i alla Lunds parker nu när sommaren närmar sig.
Idag så har jag bara ett övningspass mellan 12 och 14 men vi ska träffas lite tjejer innan och gå igenom uppgifterna, duktiga är vad vi är. Idag är dessutom sista dagen att lämna in vilket ämnesområde man kommer att skriva sitt arbete i ender maj. Jag har valt 2:16§ I regeringformen om att missgynna medborgare p.g.a. kön i strävan efter jämställdhet. Men det är en så länge bara preliminärt inget måste även efter man lämnat in det.




Klockren bild!

Igår så var nämligen Warbergs Innebany Club WIC i SM final igen för fjärde gången på fem år och då brukar de fixa ett tåg för bara supportrarna. Tyvärr så förlorade WIC, men en silver medalj är ju inte fy skam.
Iallafall jag hittade denna bilden som en vän Lars från Varberg lagt upp och kan ni tänka er vilken stämning det måste ha varit. Denna bilden är på centralen i Stockholm, hehe snacka om en blå/vit invasion.


Trött, tröttare, tröttast

Usch vad trött jag var idag, jag vaknade inte förrän halv ett och för er som känner mig så vet ni att det händer inte ofta. Jag kan själv inte ens komma ihåg när detta hände senast....
Men nu är det andra bullar ska ta tag i mig igen och rycka upp mitt tentapluggande, med andra ord stänga av datorn ett tag, hehe. Brukar funka bättre då... Jag har försökt ett tag med den på nu men nja jag har inte dirket lyckats särskilt bra.



Kors i taket!



Igår var det fest och fullt med goa människor med humöret  på topp. Men vi började lite lugnt med en fördrink hemma hos Sofies kompis och granne Amanda innan vi begav oss vidare till Kolektivet med stort K! Kolektivet är en trea där Philip, Tobbe och Zacke bor mitt inne i staden och granne med stadsparken. Där var vi några som åt middag och satt och förfestade lite innan ett stort gäng som hade varit på sittning kom på mellanfest där innan vi skulle ge oss iväg till Balens eftersläpp. Mellanfesten på koloniet var mega lyckad, alla var goa, glada och var fint uppklädda!
Även balen var riktigt rolig, fast på ett annat sätt, det var kul att träffa så många jurdikare på ett och samma ställe och att se hur fina de som hade varit på hela balen var. Men det blir oftast en annan tillställning efter att ha suttit på en sex timmars lång middag, som de hade gjort så de var allt lite sega många av dem men men. Jag är iallafall hyper nöjd över att jag tog tag i mig själv och lät mig övertalas till att gå.
 

Tobbe Sofie och Emil innan drösen med folk kom till Koliniet

      
Tobbe, Philip och Johanna


Johanna jag och My innan mellanfesten drog igång


Japp som sagt sen fylldes lägenheten med massa glada juridikare

     
Zacke på bordet, Zacke försöker hålla balansen och Zacke står på fast mark!


Las chicas una ves


Philip hittade visst en bra plats mellan soffan och bordet?!?


Jag och söta och goa Sofie!


Det enda kortet taget inne på balen! Jag var tvungen att ta ett kort på vår första kurs föreläsare Per Helsvik som sprudlade av energi inne på dansgolvet!

En ny kärlek!

Jag hann inte blogga innan i all paniken, så nu väl hemma lägger jag in dessa bilderna.
Jag hittade nämligen ett par gudomliga skor på stan innan idag och jag har nog aldrig fått så himla många fina komentarer om ett par skor innan så jag kan inte vara mer nöjd med mitt nya köp. Visst är de fina?! Det var till och med massa killar som påpekade det, hmm jag trodde inte att de tittade så mycket på skorna/fötterna, men men, helt enkelt mycket nöjd. Jag köpte dessutom ett sidenband i samma färg och en blomma att sätta i håret för att piffa upp min svarta klänning. Så allt som allt var jag ganska nöjd tillslut, med tanke på min lilla panik i morse.
Men nu ska jag ta och sova så ni får se lite bilder från kvällen efter jag har fått min skönhetssömn, hehe!




Med tanke på att bilderna är tagna nu efter utekvällen så har jag inte direkt förstört varken skorna eller smink m.m.

PANIK

Kvällen igår var jätte trevlig det började med att jag och Sofie satt och gottade oss i solen i Lundagård innan vi gick vidare och picknickade med hennes klasskamrater.
Efter Picknicken bar det hem till Philip, Zacke och Tobbes lägenhet vilken var kanon fin kanske jag inte ska säga, men en riktigt grym festlägenhet, en ungkarlslya skulle man nog kunna kalla det helt enkelt. Där hade vi så trevligt att vi inte äns gick ut. Jag har nog aldrig varit på en fest där alla kan spela gitarr utan jag och kanske 3 till och då var vi runt 25 personer, så det var helt enkelt mycket gitarrspelande och sjungande igår, något som jag inte är helt van vid så det var kul och alla var kalas mysiga och trevliga människor.
Men nu har jag lyckats tacka ja till en middags inbjudan och en biljett till eftersläppet till balen, vilket innebär att jag har kanon brottom idag. Jag måste fixa skor, alkohol, hämta biljetten och komma på vad jag ska ha på mig, så nu ska jag ner till stan och springa runt attans. Men men det blir nog en kanon trevlig tillställning.



   
Lundagård igår vid fem! Visst är det fint!



   
Alla bilder jag tog från festen inte så många, men det är iallafall Tobbe och Zacke som är på den stora bilden!

Tentapluggandet har startat



Såhär har hela min eftermiddag sett ut idag! Men nu blir det andra bullar! Jag och Sofie och lite av hennes vänner ska ner till medeterian på afterwork. Jag vet ingen av oss jobbar men men! Där efter så blir det grillning för fulla muggar och troligen utgång! Ha nu en kanon bra solig fredag!

Snart sen... Ops!

Vadå bloggberoende? Jag är snart sen men känner ändå att jag vill hinna blogga. Vi bloggare gör världen nog lite senare, hehe!
Nu ska jag iallfall iväg på en stor föreläsning, vilket ska bli kul! Jag känner på mig att det kommer att bli en toppendag för vädret är så himla fint, så ingen kan vara på dåligt humör idag. Framför allt inte jag, får se vad som hittas på efter studierna idag, men något rackanstyg ska jag nog lyckas med!


Godnatt

Idag har jag varit som en zoombie! Jag har varit jätte trött med stora påsar under ögonen och mitt på dagen blev jag jätte förkyld, men jag tror till och med att den redan är borta igen hmm.
Jag har iallafall fått pluggat lite på stadsbiblioteket idag, så jag har nu läst alla böcker som vi ska ha läst under denna terminens gång. Det  känns riktigt bra, nu ska jag bara börja repitera allting istället, men det är så himla mycket roligare än den vanliga läsningen.
Sen jag kom hem efter pluggandet har jag inte gjort något vettigt, har varit extremt lat men på samma gång rastlös ,vilket är två saker som absolut inte går ihop. Så det slutade med att jag sprang över till Willys för att köpa mig något gott men kom hem med enbart en inhandlad skvallerblaska. Jaja nu är klockan tillräckligt mycket för att jag ska kunna med att gå och lägga mig, hörs imorgon igen. Sov gott, det kommer iallafall jag göra!


VG:s tacksittning

Som jag redan sagt var gårdagens utgång riktigt rolig. Alla var på bra humör, det var go mat och bra musik, en av de roligaste den senaste tiden. Jag vet inte riktigt hur det kom sig att jag fick tagit så himla många roliga kort igår, med tanke på att jag inte hade med mig kameran på sittningen utan bara på klubben efteråt. Däremot så kan jag inte ta och lägga upp alla men här är några.


Lydia och Adam


Jag och Björn


Söta Vidar och Lydia


Hmm jag Lydia och Ida, fråga inte vad!


Björn och Vidar gick in i sina roller, vad det nu innebär?


Slå klackarna i taket!


Hur tänkte de här? Två toaletter i samma bås?


Goa goa Ida


Jag och Björn, tror att vi försöker moonwalka


In action


Adam, Björn och Vidar i dimman!

Ooo nej!

Usch och fy vad trött jag är idag. Jag är inte alls sugen på att åka in till juridicum och sätta mig på någon föreläsning. Dessutom så vet jag att idag är dagen då jag borde ta igen för allt mitt slappande igår, hmm. Jag vet att jag får skylla mig själv men det var värt det, gårdagens kväll var så himla rolig, helt galen. Grymt goa tjejer, måste jag säga, party people så det skriker om det. Men nu är det dags för mig att göra mig iordning och ta mig in till föreläsningen.

Dags för tacksittning

Idag har jag nog gjort lite mer det jag känner för än det jag borde göra, men ibland måste man ha sådana dagar också.
Jag har bl.a. gott runt på stan och letat kläder till kvällens tacksittning och det fick jag hittat. Temat ikväll är bovar, så jag återanvänder pistolerna som jag köpte första månaden här nere i Lund. Dessutom fick jag lånat en hatt av Malin så det ända jag behövde köpa var en ny skjortklänning och en sjal. En tacksittning får man när man har jobbat på en nation, så trerätters och ett spritpaket till mig ikväll!
Tänkte att jag dessutom kunde visa er vad jag har köpt för övrigt den senaste tiden som jag inte har visat så här är två bilder.

 

Morsning korsning, vart tog solen vägen?

Godmorgon allihop! Idag så ska jag på en face to face utvärdering med min handledare till arbetet som jag gjorde för nästan en månadsen. Jag hoppas att det går bra men jag har till och med själv insett att jag har glömt vissa grejer ops, inte bra, tyvärr finns det inget att göra åt det nu. Var ju tyvärr sjuk dagarna innan det skulle lämnas in så man kan inte direkt säga att jag var i mitt fulla esse.
Idag är det mulet här nere i Lund men det spelar ingen roll längre nu när man har fått smaka lite på våren så är det fortfarande vår kläderna som tas på. Kanske lite kallt med klänning och jeansjacka idag men det problemet får jag ta senare när jag åkt hemmifrån med andra ord.




Jag älskar mitt gamla berlockhalsband som jag hittade när jag var hemma, har haft det sen jag var liten så det känns kul att få användning för det igen, precis lagom längd och allt, undra hur långt det var när jag var mindre?

Jag har inga ord...

Ni måste se detta klippet! Jag vet inte vad jag ska säga. Det är verkligen dags för alla oss att lära oss en läxa! Såg detta klippet på min kurskamrat Daniels blogg och jag kunde inte låta bli att sprida detta vidare. Jag lovar er ni kommer inte klara av att bara kolla på det en enda gång. Ni får kalla mig känslig men jag blir oerhört berörd. Det är hemskt hur mycket fördomar vi har, och det tyvärr inte bara ibland utan de följer oss dag ut och dag in. Något vi alla absolut bör försöka ändra på.

Susan Boyle Britain got talent

Walking and talking

Som sagt nu är jag hemma igen i lägenheten, men jag ska faktiskt ta och ge mig nu med en gång. Jag ska träffa Sofie och ge mig ut på en liten promenad, hade tänkt att ge mig ut och springa men det får bli en annan gång helt enkelt. Sofie har nämligen spenderat påsken här i Lund och jag hemma i Varberg som ni nog redan vet, så vi har nog en hel del att prata om. Walking and talking det är lite min grej!


Hur tänkte jag här?

Nu är jag äntligen tillbaka i Lund, och har fått höra ännu fler monster historier om det här tåget som krånglade igår kväll från min vän Kristian som åkte med det ända ifrån Göteborg och fick stå hela vägen till Lund. Men nu är vi alla nere i det sköna gröna och väldigt varma Lund.
Efter föreläsningen idag har vi både hunnit med att luncha och sen suttit ute i solen i flera timmar och druckit kaffe. Det kan nog inte bli bättre. Och nu är jag hemma i min kära lägenhet som jag enbart kommer att bo två veckor till i, men men.
Eftersom jag har varit hemma så var kylskåpet mer eller mindre tomt och jag vet inte hur jag tänkte när jag gick och handlade. Hale kassen var visst full med sallad och andra nyttigheter, Anna Skipper hade nog varit riktigt stolt över mig. Detta är vad jag fick med mig hem: Ruccola- och Machésallad, gurka, champinjoner, majs, cocktailtomater, vitlök, citron, falefel, turkiskyoghurt, kalkon, grovtbröd och det enda lilla onyttiga bacon. Nu är bara problemet att ha lust att äta sallad en hel vecka i rad innan den börjar vandra ur kylskåpet av sig själv.


HATAR HATAR HATAR FÖRSENADE TÅG

Usch jag är så himla irriterad, arg, förbannad, bitter, ilsken, sur m.m.!!!!!!!!
Jag skulle ju åka ner till Lund idag som sagt, jag har bokat och betalat min biljett, men när jag kommer ner till stationen för att ta ut den så är såklart automaten sönder eller urfunktion som de kallar det. Sen visar det sig att mitt tåg är en och en halv timma försenat och inte nog med det när det väl kommer så är det så fullt att alla inte får plats och de som får plats får stå upp, en två timmars lång resa kul? Nej!!! Så för oss som då inte får plats, har de skaffat en buss som ska gå ytterligare en timma senare. Vilken även tar längre tid än vad tåget gör så då hade jag varit nere ca. halv två istället för tio!
Så nu sitter jag här hemma och buttrar för mig själv. Jag har bokat ett tåg imorgon istället där jag har sittplats vid ett bord! Och lyckas de ta det ifrån mig då ska jag lyckas stämma hela SJ!

Bye bye Varberg

Nu ger jag mig iväg till Lund igen men bara så att alla vet så kommer jag snart hem igen!
Eftermiddagen har bestått av mycket packande och förberedande för att åka tillbaka, det blir en helt ny garderob med ner nu denna gången i och med att det har blivit lite varmare väder. Sen så har vi även ätit gott både liten förätt, pastagratäng till huvudrätt och till efterätt hade mamma gjort en kanon god avokado och lime mouse.


Sport var det visst som gällde idag...

Nu har jag precis kommit hem från matchen, vilken gick jätte bra de vann med 5-0. Det var kul att se de spela igen, de är trots allt ett väldigt gott gäng med tjejer även nu med många nya i laget! Kanon bra trupp.


Fotboll var det här ja!

Sen så gick jag vidare och hälsade på lite folk som köade till att få tag i biljetter till innebandy SM finalen i globen. Det var kul att träffa allt folk som var där, vissa hade köat sen klockan 10 igår och de öppnar insläppet vid tre idag!
Med andra ord kan ni kanske förstå att WIC är en stor sak för många i Varberg, de är trots allt i SM final för fjärde gången på fem år.


Här är de som sitter längst fram i kön!

Måndag måndag måndag!!!

Då har det påbörjats en ny vecka! Lat som jag var igår blev det varken mycket pluggande och den där springturen blev det inte mycket av. Så jag gick ut och sprang imorse istället. Känner mig riktigt duktig och full av energi. Nu är det dags för mig att åka och titta på fotboll, hoppas att det går bra!
Idag så ska några även spelas in en musikvideo på Oscars för ett band som kallar sig för Pappas pengar, men jag har sagt att jag inte ska vara med, ska åka hem till Lund ikväll ju. Och jag känner inte så många av dem direkt heller. Hörs senare!


Glassigt värre!

Goddagens! Idag har jag bara legat ute i solen framtills nu och läst. Vädret är så himla underbart och det känns verkligen som att sommaren snart är här.
Resten av dagen ska jag också bara vara hemma och göra det som jag känner för, umgås lite med familjen, äta gott och kanske titta på någon film om jag har tur! Jag tänkte dessutom att jag skulle försöka leta fram den där motivationen som ligger någonstans långtbak, den där som hjälper en på traven så att man ger sig ut på en springtur. Det känns som att det kan bli ganska skönt att gå ut och springa i detta vädret. Men först ska jag nu glassa till det lite och äta lite sötsaker. Mamma har gjort pannacotta med hallon och är det något jag älskar så är det en riktigt god pannacotta, eller vitchokladmouse. går också bra, hehe. Mmm bättre kan det inte bli.


Varberg på natten!

Herregud! Igår var det kanon skoj att träffa mina vänner som fortfarande bor kvar i Varberg! Det blev tillslut att vi var hemma hos en kille som heter Robert och grillade och spelade Rock band eller vad man kallar det? Skoj var det iallafalloch snacka om att jag var duktig på trummorna, om man får skryta lite, hehe! Nöjd var jag iallafall! Sen var det som sagt utgång vilket var väldigt tråkigt till att börja med, men efter ett tag när man hittat lite gamla ansikten, blev det otroligt kul. De var grymt bra musik, som vanligt i och för sig så jag är inte förvånad. Men med andra ord blev det en hel del dansande och ja ni som känner mig vet att det är pricken på i:et för mig när det gäller en utekväll. 


Jag och Ellinor inne på Oscars! Visst är min nya kjol fin föresten!?

  
Men det var så här kvällen började med grillat, mmm smaskens


Jag och söta goa Martina


Svamp, som han kallades, Henrik och Robert

    
Trummspelande och marshmallow grillande, mycket uppskattat båda två!


Girl band? Det nya stora kanske?


Nej Robert och Svamp fick också vara med


Jag, Hennie och Martina innan vi skulle ge oss av!

    


Bye bye förfest, efter denna bilden bar det av....

Underbar dag

Vilken mysig dag jag har haft än så länge! Solen har skinit hela dagen så det var jätte skönt att åka ner till stan en stund och nu på eftermiddagen så har mormor och morfar varit här och fikat! Det är bäst att passa på att träffa så många som möjligt när man väl är hemma!

     

Kolla vad söta gulamaränger med näbbar som mamma har gjort! Visst är hon påhittig!

Färglad och nyttig frukost!

Jag laddar verkligen inför ikväll, det ska bli så himla kul att gå ut i Varberg igen och vad bättre kan man ladda med än en ordentlig frukost!
Nu på morgonen har jag och Robin sprungit runt som galna i vårat hus och letat reda på våra påskägg. Sen efter det så har vi ätit frukost, mamma hade färgat alla äggen i olika fräcka färger. Så frukosten bestod av ägg och mackor med påskskinka på, eller vad man nu säger julskinka? Gott var det iallafall! Ganska bekvämt att bo hemma ett tag igen, hehe.
Nu ska jag ta och göra iordning mig och ta mig ner på stan och hämta ett par skor som jag har klackat om och dessutom köpa något gott som jag kan grilla hemma hos Yvonne ikväll! Hörs senare!


Vackra Varberg

Det var jätte mysigt att picknicka nere vid fästningen idag med min gulliga vänner Henreitta och Yvonne. Vi var visserligen inte ensamma med det, men det kan man förstå när man tittar sig runt omkring på miljön, ni kan själva se på bilderna här nedanför. Sen efter det åkte jag och färgade håret, men bilder på det får ni kanske se längre fram.  Titta nu istället på dessa bilderna och njut av att sommaren snart har kommit till vackra Varberg!







     


Picknick time!

Nu är det dags att äntligen ge sig av och träffa mina goa barcelona tjejer. Vi ska ta och picknicka vid fästningen och glassa ute i solen. Det ska bli hur gott som helst.
Efter det så ska jag till Linnea och få mitt hår slingat, ska nog jobba mig fram till att bli blond igen nu när sommaren kommer. Det är någonting som ni kanske inte visste; att jag iprincip har varit blond i hela mitt liv. Så det blir till att börja med lite ljusa slingor och sedan jobba sig framåt till ljusare och ljusare. Men nu måste jag gå vill vara färdig när Yvonne kommer förbi och hämtar mig. Hörs sen igen!


Har bättrat på lagret med kjolar till sommaren!

Hej hej! Jag har nu kommit hem ifrån GeKås, vilket iprincip är ett måste när jag är här hemma i Varberg igen. Det blev som vanligt mest köpt lite krimskrams saker men denna gången fick jag köpt tre kjolar. Två linne kjolar en i ben vitt och en vanligt vit och den tredje i svart siden. Alla tre ganska korta volangkjolar som man kan ha i midjan. Kalla mig råkig men jag tycker att det är jätte snyggt och så var det billigt också. Nu ska jag titta på Criminal minds med mina föräldrar. Hörs imorgon igen.




Varför just jag? Nu dog min energi!

Jag hatar alla jäkla problem! För ett tag sen skickade jag efter ett nytt lösenord till min stil inloggning (student mejlen). Men nu när den har kommit fram visar det sig att inte den heller funkar! Jag börjar bli en aning frustrerad och jäkligt irriterad eftersom att jag behöver den till att skicka in min lagstiftningsanalys som måste skickas in snart. Jag hoppas att de små som sitter och drar i trådarna där borta inte har börjat sin ledighet idag innan de svarar på mitt arga mejl och har löst problemet.
Håll tummarna för mig!

          

Vem har gjort orginalet?

Dags för en liten musik stund! Lyssna på denna låten och se om ni kan komma på vem som gjorde den första versionen av den?
Jag älskar denna versionen! Jag är visserligen inte jätte förtjust i musikvideon men här är den iallafall!


Ny energi på insprång...

Gud va gott det var att träna! Det var kanon bra väder och vi hade jätte roligt, visserligen var det en hel del konditionsträning men som sagt det är ju det som jag behöver allra mest. Nu är jag full av energi och har precis stått och gjort mig en kalas god sallad. Det är en bra sak som kommer med att träna, man blir inte sugen på fet slemmig mat, utan det känns godare att äta något fräscht. Nu ska jag slänga mig in i duschen och sen får vi se om det blir att ta tag i studierna igen eller kanske kolla på tv med pappa.


Dagens första paus

Goddagens igen! Nu ska jag ta och dra mig ner till stan, ska hjälpa min bror att köpa kavaj. Dessutom tycker jag att jag är värd en paus nu efter att ha pluggat hela dagen lång. Men det har gått bättre än vad jag trott, jag har inte sprungit iväg stup i kvarten för att kolla tv:n eller datorn. Så jag har varit riktigt duktig, klapp på axeln! Dessutom så ska jag gå på fotbollsträningen ikväll, är sjukt rädd för detta men lovade att ha följa med två vänner så nu är det svårare att dra sig ur. Jag vet att min kondition inte är den bästa och på tal om detta så blev jag haffad på stan igår. Jag fick svara på frågan vad jag tränar och till vad? Ooo pinsamt, men jag har ju trots allt varit ute och sprungit lite det senaste, hehe. Och självklart ska de fota också så nu kan jag inte komma undan med att det kan ha varit en annan Moa Gunnarsson, jaja det är bara synd att de inte kom för två år sedan.


Lets go to the city...

Välkommen till verkligheten...

Gårdagen var kanon, vi började dagen med att äta frukost nere på stan, gå runt och shoppa och sedan gå och sätta oss och fika. Sen åkte vi hem och degade lite innan vi köpte hem taimat och sen avsluatde dagen med gurka och morots satvar framför tv:n. En riktigt gottar dag med andra ord. Men nu är jag tillbaka till verkligheten igen. Har precis varit och lämnat av Jon så nu har han påbörjat sin färd bort till Väst Indien. Dessutom så har jag plockat fram lite böcker och är redo att börja plugga nu. Känner att jag måste få gjort en hel del denna veckan när jag nu är hemma.


Home sweet home!!!

Nu är jag hemma i Varberg igen! Det är så kul att rulla in i Varberg och titta, se apelviken, kåsa, ankaret, societen, och tillslut stationen. Snart så kommer Jon så då ska vi gå och äta på Campino, så klart och sen ska vi på bio. Man får passa på att göra så mycket man bara kan nu medans vi är hemma tillsammans, han ska nämligen till Västindien på onsdag morgon så det blir bara en och en halv dag tillsammans men bättre det än ingen.

Bitter morgon

Jag har nu suttit hela morgonen i SJ:s telefonkö. De har nämligen inte skickat iväg den där mobilbiljetten som jag måste ha för att komma med tåget idag, eller rättare sagt för att slippa betala en ny. När jag väl kom fram kunde de inte göra någonting så jag måste åka ner till stationen tidigare så att jag kan ställe mig i kö och ta ut en biljett från kassan. Detta är tid som jag inte har, hmmm irriterande jag får lida för deras problem.
Dessutom under tiden som jag väntade på att komma fram satt jag och kollade aftonbladets hemsida och hittar då en artikel om att det satsas minst pengar på juridik studerande. Det satsas enbart 19000 kronor per år per student medans det läggs 272000 kronor per år per operastudent. Jag menar vi som har lyckats ta oss in på juridik vi har trots allt slitigt för att komma in hit och sen så är vi ändå inte värda att satsa på. Jag hade inte brytt mig om det var en liten skillnad men det är en så extremt stor skillnad att jag blir förbannad.
Nu blir det till att jobba upp mitt humör till seminarierna som jag har idag. Mina är egentligen mellan 12 och 16 men ska på de som ligger lite tidigare med en annan grupp så att jag kan ta det där tidiga tåget hem som jag hoppas hinna med. Jaja jag är glad över att jag ska hem till Varberg och träffa vänner, pojkvän och familj över påsken iallafall och det är kanon väder ute, det gör en alltid på lite bättre humör.


Lekande och skoj

Ibland har man tur, igår när jag glömt kameran så hade Ida med sig sin. Så här är lite roliga bilder från våran grillning. Man kan säga att min vänner fortfarande och barnasinnena kvar. Men vem vill växa upp?

     





     

Roligt värre...

Lite tidsfördriv nu när jag inte har någon motivation till att plugga alls. Gör detta själva! Min blev faktiskt ganska bra, eller vad tycker ni? Framförallt fråga fyra och nio, hehe... Så här gör ni:

  • Ta fram din mobil 
  • Gå till inkorgoen
  • Svara på frågorna genom att skriva första meningen i SMS:en
  • Fårga 1 - första meningen i första SMS:et
  • Fråga 2 - första meningen i andra SMS:et osv.
  1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
    Nej, det tror jag inte han har =) Ska fråga honom!
  2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
    Perfekt =)
  3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
    Haha! Rätt åt dig! =)
  4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
    Nu blir det middag, fläsk med potatis och löksås, hos mig!
  5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
    Packa med plattången min är trasig!
  6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom/henne?
    Hej vännen! Tack för i fredags!
  7. Vad vill du höra mest av allt?
    Ja, det är lite liberalt sådär!
  8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
    Den är i tryggt förvar!
  9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
    Nu är vi på väg! Har nog någon timma eller två kvar!

Sommar sommar sommar

Duktiga jag åt frukost och tog på mig lite kläder så att jag kunde gå ut och sätta mig i solen och läsa. Jag fyllde vattenflaskan, plockade på mig mina böcker och överstrykningspennan, godis, filten att sitta på m.m. Öppnar dörren och vad ser man jo det är helt molnigt, hmmm jag kanske borde ha dragit upp persiennerna och kollat om det var sol ute innan jag gjorde iordning allt. Men men så nu hamnade jag här och har suttit och kollat på sommarkläder på datorn. Här är lite ny inkommet från forever21, visst har de fått in fina saker!


Zzzzzz...

Jag är så himla trött, men ändå vill jag inte gå och lägga mig klockan är inte ens elva och det är lördag. Vad har hänt? Jaja jag antar att det blir läggdags för mig nu och jag kan meddela att jag är väldigt nöjd med mitt beslut att inte gå ut idag.
Grillningen var jätte mysig. Jag glömde tyvärr min kamera men det är ju en annan sak. Jag är rädd att detta börjar bli en dålig vana, hmmm. Vi var iallafall ett gott gäng som grillade, åkte rutschbana, gungade och klättrade på en klättervägg. Så vad mer kan begära? Älskar att spendera tiden sittandes på en filt ute i solen.
Nu ska jag som sagt gå och lägga mig så hörs imorgon.


Fint sammarbete

Just nu sitter jag och lyssnar på lite bra lugn musik. Detta är en låt som spelas väldigt mycket i mina högtalare nu för tiden. Jätte bra låt med bra budskap och musikvideo. Jag antar att ni kanske känner igen reklamen från organistionen Friends.
Snart ska jag iväg och grilla tillsammans med mina vänner igen. Som sagt vi jobbar på att ta till vara på alla små soltimmar här nere. Hörs sen


Friends featuring Darin - What if

Agnes & Theres födesedagssittning

Oj oj oj vilken kväll. Folk gick verkligen in för att klä ut sig och det gör det så himla mycket roligare. Tyvärr så var det vissa som satsade lite för hårt igår så det var några som gick hem lite för tidigt men men.
Vi började hemma hos Malin med att göra i ordning oss och fortsatte sedan bort till Agnes där det var en gemensam förfest till sittningen. Det var jätte kul de hade fixat massor med filmmusik som spelades och så hade de fixat röda mattan och en fotgraf som tog kort på alla. Om jag inte har sagt det innan så var det filmkaraktärer som var temat. Efter det så bar det av till sittningen och de hade kanon god mat. huvudrätten var hasselbackspotatis med bacon inlindad fläskfilé kan det bli bättre. Sen så var det mellanfest hemma hos vidar och där efter tillbaka till Sydskånskas Nation. Som vanligt så har jag lite bilder att bjuda på från igår.


På väg till den gemensamma förfesten Mimmi, Musse, Zorro & Frodo


Framme på förfesten Marge, Zorro och hmm jag


Malin och Anna gömmer sig där bakom någonstans


Björn och jag, det var kanon varmt inne på förfesten så solfjädern var mycket uppskattad


På sittningen


Visst är Anna fin som Kenny starfighter?!?!


Marge i sin rätta miljö

   
Crazy


Ansiktsmålade japp det var vi, Vidar blev visst KIZZ under kvällen från början var han Flanders


Kalle Ankas näbb hamnade visst lite fel?!?!

  
Vart tog Frodo vägen??? Jaja Björn blev ju väldigt fin ändå!

Puss puss

Nu bär det av på nytt! Jag blir alltid lite sen för att jag känner för att blogga, hehe men men. Har laddat lite under eftermiddagen och skaffat det sista till min outfit, så nu ska jag ta och åka iväg på förfesten till sittningen. Jippie! Jag ser verkligen fram emot denna kvällen det kommer att vara jätte skoj. Hoppas bara att jag inte har för höga förväntningar. Jaja hejdå hörs imorgon igen. Puss puss


Årets första grillning

Våran mysiga lilla grillning. Vi började som sagt med att sitta ute och grilla korv medans solen fortfarande var uppe. Sen så gick vi in och åt massa frukt och kladdkaka som Nicole hade bakat. Kanon gott! Och det var efter det som jag, Kristian och Tobbe lät oss övertalas att gå med ut till Lunds nation. Här är lite härliga vårbilder från våran mysiga gårdag.


Jag grillmästare, hmm nja kanske? kanske inte?


Så här glad var Anna när hon efter en halvtimma fick det att börja brinna


Alla mina fina vänner som sitter och gottar sig i solen


Mat, smaskens


Inne i Malin korridor blev det som förfesten hamnade


Och lite kortspelande klarade vi också av, Vi kan säga som så att det var Malin och Anna som förlorade med råge


Efter två timmar gav vi oss sedan av till Lunds nation

Dagens planering

Ojoj, igår var jag inte hemma på hela dagen åkte hemifrån halv tio och råkade visst övertalas med ut igår kväll, som tur var så blev det en ganska lugn och tidig kväll ändå. Det kommer bilder från gårdagen senare under dagen, hinner bara inte just nu.
Idag är det ju som sagt födelsedagssittningen för Theres och Agnes, vilket nog kommer bli hur kul som helst. Jag har hört massa bra utklädnader som folk ska ha. Så idag ska jag inte glömma kameran som förra helgen. Men först ska jag gå på en föreläsning och även läsa en massor.

Underbart väder

Dagen har hittills varit helt fantastisk. Vädret är helt underbart och det sitter massa folk ute och solar sig i alla små parker runt om här i Lund.
Själv har jag visserligen mest suttit innanför ett fönster här på stadsbiblioteket men likaväl njutit av solen. Jag har nyss kommit tillbaka från en liten promenad som jag hade förtjänat väl. Dessutom har jag nog ätit århundradets godaste ceasarsallad på café Italia, man är ju inte direkt sugen på någon varm och flötig mat en sån här dag.
Snart ska jag hem till Malin där vi ska träffas ett litet gäng och grilla korv och äta fruktsallad på hennes balkong och sedan titta på någon film. Vi försöker verkligen ta tillvara på solen, medans den är framme. Grabba åt sig så mycket energi som det bara går helt enkelt.



Bilder ifrån Lundagård, tyvärr är det inte jag som har tagit dem, men det är såhär det ser ut nu, sol och en massa små blommor överallt.

Vacker dag

Hallå hallå! Idag har jag första vanliga föreläsningen för veckan, vilken handlar om offentlighet och sekretess så det ska nog bli intressant. Ska bli gott att ha en vanlig föreläsning igen, jag håller bara tummarna för att det är en bra föreläsare.
Sen tänkte jag ta mig ner till stan för att köpa vitt teatersmink till min geisha utstyrsel till sittningen på fredag. Inte för att det känns som att jag behöver det just nu i och med att jag är så himla vit ändå men de är ju extremt vita och så långt har min blekhet inte gått ännu, tur det.
Måste bara säga också att här nere i skåne är himlen blå och molnfri just nu, så det känns inte direkt fy skam att ge sig ut just nu =) Hörs senare idag. Puss


Filmkväll

Jag avslutade denna goa dag med en lång riktigt bra film, Australia. Denna filmen är ganska ny och den är hur bra som helst. En kärlekshistoria under andravärldskriget som utspelar sig i Australien. Den är nästan tre timmar lång men för mig hade den kunnat vara ännu längre. Den har en bra rörande och gripande handling och skådespelarna är fantastiska. Det är bara att se den med en gång.


Solen tittar fram

Jag har nu precis varit ute på en go promenad i solen. Jag har försökt njuta av min lediga dag så mycket som möjligt hittils. Jag började med att faktiskt gå ut och springa i morse, man får passa på att träna när de bra tillfällena ges och sedan har jag varit och köpt lite nyttigt snax till mitt pluggande. Så här sitter jag nu i sängen med datorn, boken och lite gott snax. Jag ska helt enkelt inte göra något direkt ansträngande resten av dagen utan bara ta det lugnt.




Godmorgon

Idag är jag helt ledig, jag har varken seminarier, övningar eller föreläsningar och dessutom har jag inte planerat något för kvällen, så idag kan jag helt enkelt ta det lugnt.
Tänkte bjuda på lite go lugn musik från Ashlee Simpson, enligt mig så är det hennes lugna låtar som är de bästa.


Ashlee Simpson - Catch me when I fall

RSS 2.0