Dags att ladda om!

Hejsan, idag är det dags för den andra och sista temasittningen, och som jag sagt innan så är det film tema och vår är The good the bad and the ugly, alltså cowboy. Detta är vad jag kommer ha på mig plus bruna boots, flätor, smutsigt ansikte och ett lasso. Det får helt enkelt duga.
Igår hade vi en lugn liten kväll med rappakalja och filmen hot shots, men det blev tyvärr lite senare än planerat. Men kul hade vi trötthetshumor funkar alltid, man skrattar automatiskt åt allt.


Skor, skor skor

Mitt nya lundainköp. Som sagt det går inte att gå ut med stilletklackar i denna staden, så jag har köpt ett par rejält höga kilaklackar. Visst är de snygga =) Jag är kanon nöjd med mitt lilla köp. Okej jag vet, om det är någon last som jag har så är det att jag alltid bara köper höga skor. Är i större behov av ett par platta men men det får bli nästa gång.


Lunds penthouse

Då var jag hemma efter dagens bravader, har tyvärr inte mått så bra idag (vilket dessutom är en liten underdrift) men nu är det helt lugnt. Det blev ytterligare en lunch med mina goa nyfunna vänner, och idag blev det taimat, vilket var extremt gott. Sen så har jag även fått köpt pistoler till vårat cowboy tema imorgon.
Och nu till gårdagen, det var kanon skoj ingen god mat men det var riktigt kul med alla sånger som vi sjung. Och Lunds penthouse var ett kalas bra ställe riktigt riktigt roligt. Och som vanligt; här är lite bilder.


Små hjärtan på förfesten


Och när vi väl kom till JF så självklart paxade vi soffan


Mitt fina bord med full sprudlande energi




Mina bordskamrater

Vem ville inte gå upp idag? Jag

 

Nu blir det ärtsoppesittning för hela slanten

Hej hej!!! Nu efter en go snacka massa drit lunch är jag hemma. Det har varit en bra dag än så länge, men det var ett falskt brandalarm under föreläsningen idag och man kan ju säga en sak att nödutgångarna är inte särskilt bra, så det var tur att det inte brann på riktigt.


Lite smått kaos utanför Tryckeriet

Nu så ska jag iväg till den här ärtsoppesittningen och jag vet nästan vad det innebär nu. Det är en liten finare sittning i vanliga utgångskläder alltså ingen maskerad direkt, där vi ska äta ärtsoppa och dricka punch. Med andra ord så ska jag och mina vänner beställa pizza till förfesten och bara äta glassen som är till förfesten. Sen så ska vi också ha sångtext insjugning eller vad de kallade det så det ska bli kanon skoj.


Ordentligt uppklädd för en gångsskull =)

Hoppas på en kanon dag!

Idag är en bra dag, det känner jag på mig!!! Jag har nämligen varit så himla duktig att jag har läst allt som vi ska ha läst fram tills fredag. Vilket innebär att det ända jag egentligen behöver göra efter föreläsningen och seminariet är de uppgifter som vi får och för att ta risken och låta lite töntig så är det faktiskt så att jag tycker att de är ganska roligt med uppgifterna. Dessutom så har vi ärtsoppesittning ikväll så det ska bli kanon kul. Jag har visserligen inte riktigt förstått vad den går ut på men det ordnar sig nog. Hörs senare

Parodi på The Hills

Jag har haft en väldigt lugn dag idag. Bara ett seminarium och sen så har jag och Sofie fixat frysen. Som många redan vet är jag ett fan av THe Hills och The City, Jon skickade precis denna riktigt roliga parodin på The Hills och den är kanon bra. Det roliga är att allt verkligen stämmer. Ta och titta själva.


Problem?!?! och snälla människor!

Lite fin händelserik morgon. För det första så lyckas min sambo Sofie försova sig, ovanligt?!? Sen så efter hon gått kommer det en postgubbe och jag får skriva på och ta emot den där frysen som Sofie skulle ha fått hit för två veckor sen. Så jag skriver på papprena och han säger bara till mig att frysen står ute på parkeringen! Va!?! Så jag går ut och mycket riktigt där står den. Jag var som ett stort frågetecken, med smink på bara ena ögat står jag där som ett fån och funderar på hur katten jag, japp jag ska lyckas få in denna i lägenheten?? Men då kom en generös liten snubbe som frågde om jag hade problem och tänka sig han hjälpte mig att få in frysen i lägenheten. Vilken tur man kan ha och vad vissa i våran egoistiska människovärld är givmilda och generösa.
Nu är alltså frysen i lägenhetn men jag undrar hur stor den är och var Sofie har tänkt ställa den. Kartongen är i alla fall gigantisk och den väger väldigt mycket. Men men det fixar sig nog. Just nu står den och blockerar dörren till köket och ytterdörren så jag känner mig lite instängd och jag kommer till råga på allt inte åt maten. Men men ska lösa problemet med att kiomma ut nu så att jag kan kila iväg på ett seminarium. Hörs sen. 



Jag kanske kan gå runt på höger sida för att komma ut?!?

Kvälls fika

Nu är det dags för en liten kvälls aktivitet för att inte dränka sig i läsandet. Så vi har dragit ihop ett litet gäng som ska iväg nu och gå och sätta oss på en pub och försöka prata om något annat än studerandet. Önska oss lycka till, i och med att alla kommer vara novisch jurister men men det ska bli väldigt gott ändå. Hoppas att ni också får en go och trevlig kväll. puss puss


GRATTIS ÄLSKLING


En bild säger mer än tusen ord
Detta är den kärlek jag känner för dig
Grattis på födelsedagen

Advokaterna

Jag har haft en riktigt aktiv dag. Men det tar aldrig slut hur mycket man än läser så finns det alltid mer. Just nu sitter jag och tittar på advokaterna som började idag på Tv4. Det handlar om 6st försvars advokater som jobbar tillsammans på en försvarsfirma i Stockholm. Och det är något som jag nog aldrig skulle kunna jobba med. Att sitta och försvara någon som begott brott framför allt grova brott. Under programmet har de redan försvarat en man som misshandlat sin fru med kniv, en kille som slagit ner en annan med hammare och en som har begått mord. Men man vet aldrig, en dag kanske jag också står där. Man vet aldrig vad livet tar för vänding, jag menar jag sitter här i Lund idag och studerar juridik, vilket jag aldrig hade trott för några år sedan.


Bokslukerska

Idag blir det en lång dag. Kommer antagligen inte hinna något mer än att läsa och gå på föreläsningarna om jag ska hålla mig i fas med kursen. Men det är ju likadant för alla så vi kommer nog läsa tillsammans, allt blir så mycket roligare då. Fast det är när det är så här jag mår bäst. När jag alltid har något att göra, klättrar på väggarna annars. Men nu hinner jag inte mer måste sluka lite fler sidor innan första föreläsningen =(


Läsning pågår

Dagen har varit väldigt lugn. Jag har läst varje liten tid som jag har haft över nästan. Jag var tidigare iväg och åt den välbehövliga bakis pizzan med Sofie, Philip, Tobbe och Hedvig. Och nu så har jag precis varit och hämtat lite kläder och skor som Lisa har varit så gullig och tagit med ifrån Varberg =) Men nu är det dags för mig att gå tillbaka till läsandet igen trots att klockan faktiskt är elva.

Tema sittning 1

Morgon! Gårdagen var kanon skoj. Alla grupper gick verkligen in för det till max. Som sagt jag var först och förfestade med några tjejer innan den allmänna förfesten för hela grupp 5 och 6. Förfesten var riktigt bra det var så himla kul att se alla. Sen så bar det av till sittningen och om det var gott med mat?! Vi var alla vrål hunriga och det bjöds på tre rätters =) Sen var det mellanfest och sen var det tillbaka på Lundsnation för självaste festen. Så det var definitivt en fullspexad dag.


På andra förfesten, Pia jag och Malin


Vår maskulina aerobic instruktör Vidar=)


Jag och Tobbe!


Goa människor


Lyckad förfest


Mina små bordskamrater Anna och Kristian


Några av våra motståndare


Och sista bilden. Jag tror att de sov där.

Tada

Goddagens, nu på morgonen har jag mesta dels suttit och läst men även börjat göra mig i ordning inför tema sittningen. Det blir helt enkkelt att gå lös på den blå ögonskuggan. Men visst duger det. Eller?*!!*? Jag ska bort till Anna ganska snart och förfesta med lite tjejer nu innan förfesten på Lunds nation. Sen så är det så lyckat att sittningen även är på Lunds nation så vi har det nära och bra =) Jag har hört så himla mycket roligt om tema sittningarna så jag har jätte höga förväntningar på kvällen. Hoppas att jag inte har för höga bara.


Home sweet home

Nu har jag precis kommit hem ifrån Aremans, det är ett fik/pub här i lund som jag har lyckats besöka fyra gånger redan under den här tiden som jag varit här. Idag var det för ett glas vin med lite tjejer. Jag kände nämligen inte riktigt för att gå ut ikväll så en tjejkväll passade bra.
Men nu har jag laddat upp med en stor skål popcorn och "Introduktion till straffrätten". Har nämligen inte börjat läsa den än och hela boken ska vara färdig läst till måndagens föreläsningar. Så med andra ord ska jag försöka stänga av datorn nu =(


En dag på stan

Nu har jag och Sofie precis kommit hem ifrån en lunch på Grafitti och shopping på stan. För min del så blev det mest köpt behövliga saker som mapp strumpbyxor och saker till tema sittningen. Bland annat de hör skrikigt rosa strumpbyxorna. Så nu är helheten av klädseln färdig nu ska bara detaljerna dit.
Kvällens planer är dessutom inte bestämda än så vi får se, nu ska jag läsa, det är ju trots allt ett måste.


    

Go låt

Det var ett tag sen nu sen jag la upp någon musik så nu när jag ändå har lite tid över så tänkte jag lägga upp denna goa låt. Det är min favorit låt just nu i alla fall så lysna och njut.


Sophia somajo - Irony

Morsning korsning

Godmorgon, idag har jag bara ett seminarium att gå på och sen ska jag och Sofie gå och shoppa. Jag behöver framförallt kläder till på lördag, men sen så kanske jag ska köpa någon ny tröja också. Jag har insett att alla kläder jag tagit med mig är svarta, gråa eller vita och en så tråkig personlighet har jag inte.

Gårdagens utgång var kul medans vi var på mischaminglet, för kålles var inte riktigt min grej. Det var dessutom väldigt få av oss novisch juridikare som kom in. Kön var nämligen jätte lång och det hade vi hört sen innan så vi gick lite tidigare. Det bästa var att de hade folk som gick runt i kön och bjöd på kaffe. Det borde varje uteställe ha. Det var verkligen jätte uppskattat i kylan. Men här är lite bilder från igår i alla fall.






Detta är Anna och Malin, goa party tjejer

Novischpub

Nu så sitter jag här och gör lite uppgiter om avtalsrätt men det ska jag snart ta och lägga åt sidan. Ikväll så är det som sagt mischamingel borta i Juridiska Föreningens lokaler. Där kommer JF:s tjänstemän och huvudsponsorer att vara. Och sedan ska vi gemensamt gå bort till Göteborgs nation för en liten utekväll. Det bästa med detta är att våran grupp börjar klockan tolv imorgon medans de andra börjar åtta =) Lite skadeglädje har aldrig skadat.


Vardagen är tillbaka

Det här känns som en bra dag. Vi ska efter föreläsningar och seminarium iväg på mischamingel. Mischamingel är när man går runt och kollar vad det finnsför som de kallar det utskott. Sofie och Andrea kommer att vara där och prata om sportutskottet som de håller i sen finn det körer, matlagningslag m.m. Så det ska bli kul. Jag är sugen på att angagera mig någonstans, men vart det vet inte äns jag än så vi får se senare idag.
Jag ska även köpa till lite grejer som jag behöver till temasittningen.

Middag

Idag har jag och Sofie för första gången sen jag kom hit ätit mat tillsammans. Vi bestämmde när jag kom hem att det var dags att gå och handla så vi begav oss till Sveriges vad jag har hört dyraste coop och köpte saker så att vi kunde göra tacos... Mums sitter nu proppmätt och vet att jag har massor att läsa till imorgon så det är bara att ta tag i det med en gång. Och just det ja nu vet jag att det är som en 80tals aerobik instruktör som jag ska delta på temasittningen på lördag.


Japp stökigt nu men gott var det

Vakna vakna!!!

Godmorgon! Idag så blir det som vanligt föresläsning och seminarium, därefter lunchande och sen ska hela grupp 5 och 6 träffas och diskutera tema och utklädnad inför lördag på temasittningen. Det ska bli jätte roligt, älskar att klä ut mig när alla gör det. Vi hade en liten fin diskution nämligen, om vilket som är värst att vara ensam utklädd på en fest eller ensam som inte är utklädd på en fest? Tåls att tänka på.
Igår så var vi ute och tog ett glas öl/vin. Det var jätte trevligt, vi blev fler än vad jag trodde vi var nog en 15st så det var jätte kul. Vi gick till Aremans här i Lund vilket är ett väldigt chill ställe.


Några vänner igår från Aremans

Good day

Äntligen börjar allting att lösa sig. Jag har fått fixat så himla mycket grejer idag=)

  • Skaffat all litteratur för första terminen
  • Skrivit på kontraktet för lägenheten
  • Fixat gratis samtal till alla andra telenor kunder, vilket verkligen behövs för min telefon räkning
  • Fixat E-legitimation
  • Fyllt i min studie försäkran så att jag får pengar från CSN, kanon!!!

Jag är så himla nöjd och ganska stolt över mig själv just nu. Men nu måste jag kila, ska träffa lite vänner nu. Hörs senare. puss puss


Var bara tvungen, ser det spännande ut, här är lite av mina böcker som jag ska läsa.

Morgon morgon

Godmorgon! Idaf känns som en jätte bra dag. Jag har massor inplanerat. Först så har jag en föreläsning och ett semenarie att gå på. Därefter ska jag träffa en kille och skriva på kontrakt för lägenheten som jag har varit och tittat på. Så då blir den min för några månader. Jippie!!!! Efter det så ska jag möta Martina, min grupps huvudfadder och köpa hennes böcker för hela termin ett. Så då kommer jag att ha det avklarat ända fram till nästa termin =)


Detta kommer vara min bästa vän de närmaste 4,5åren. Bortsett från när man måste släpa med sig den överallt. Det är inte så att den väger lite och idag när jag går hem kommer jag även ha femton andra böcker att släpa på. Nej nu är det dags att möta Anna för att ta och gå iväg till Juridicum.

Tjejkväll

Det har varit en riktigt tjejig kväll ikväll. Först så var jag ute på promenad med Anna och bara tjötade massa skit och även gick förbi andrahands bokhandeln. Sen så har jag, Sofie och Amanda tittat på filmen smekmånaden som är riktigt riktigt rolig och gullig. Och självklart så blev det både popcorn och godis till. Men nu är det bara för mig att läsa lite igen, det är lika bra att göra det till en vana med en gång.

           

Problemas

Blää det är massa man måste fixa när man börjar studera, CSN krånglar för de har inga uppgifter på mig men det finns heller ingen stans som man kan fylla i några på hemsidan så då måste jag ta det via brev och lätt när man inte bor på sin skriva adress. Så jag måste kontakta dem på något sätt. Sen så är det adressändring och sen är det bostads bidrag och sen måste man hitta någon att köpa all litteratur ifrån. Men det är bara att jobba på så löser nog allt sig.


Redo för att sparka igång utbildningen nu

Äntligen börjar studierna. Det ska bli jätte skoj att gå på vår första föreläsning som betyder något för våra tentor. Nu först ska vi läsa grunken, typ grundläggande och väldigt ytligt gå igenom juridiken. Och oturligt nog ska vi ha vår första tenta, fredagen den 13de februari. Idag så har jag bara en obligatorisk föreläsning kl.10 men det blir till att köpa böcker, skriva upp sig på sittningar och studera senare. Så hörs sen, ha en fin dag.




Middag

Jag hittar hela tiden nya bra grejer här i Lund. Nu ikväll så har jag och Sofies kompisar varit på Malmös Nation där de idag var trerätters middag för 40:- Vem gillar inte det liksom.

Förätt: Humus röra och massa tilltugg
Huvudrätt: Kyckling ugnsbakade potatis och morötter och Tsatziki
Efterätt: Melon med grekisk youghurt, honung och valnötter

Jag hade en sjukt trevlig och rolig kväll men nu tillbaka till pluggandet...


Happy happy happy

Jag kan inte vara mer nöjd just nu över min situation här i Lund. Jag är inneboende hos en toppen generös,snäll och go tjej som låter mig bo här i två veckor till. Och nu så har jag hittat mig en lägenhet som jag bara älskar. Den är stor ljus och as snyggt inredd. Tyvärr får jag bara ha den i tre månader men det är alltid en början.

Vilodagen

Godmorgon! Idag så är man ganska seg, så det ska bli riktigt gött att börja med de riktiga föreläsningarna imorgon och försöka få lite rutiner här nere. Planen för dagen ser ut så här. Jag ska först iväg och titta på en lägenhet som jag om jag nu får den bara får hyra några månader men då har jag åtminstone lite tid på mig att leta något nytt samtidigt. Sen så ska jag troligen iväg och luncha och studera lite tillsammans med några i min grupp.

Gårdagen var lyckad, men jag var ganska trött redan igår men Öges nation var också jätte bra. Dum som jag är så hade jag visst inte med mig mitt antagnings besked, vilket man måste ha för att komma in, men av någon anledning så fick jag komma in ändå =)


Detta är från förfesten, vi var kanon många och man fick nästan slåss om platsen




Galen dag

Dagen har varit helt tokig. Alla har varit utklädda lite smått och gått runt på en massa uppdrag. Första uppdraget vår grupp fick var att krama tio personer och ta kort på det! Va?!? Men det var kanon skoj alla bara skrattade åt oss och även vi. Vi var nog den minsta gruppen men vi var jäkligt bra, riktigt riktigt duktiga =) Jag tänkte även nu bjuda på lite bilder ifrån eftermiddagens aktiviteter.


Vår lilla men mycket älskade grupp =) Kristian, Martin, jag, Tobias, Anna och Pia längst ner






Öhh, Björn


Detta är dagens foto, och det måste ha sin förklaring! Det svåraste uppdraget var att hitta de fyra prefekter och ordförande som skulle befinna sig någonstans i Lund och ta ett kort på dem. Vår grupp lyckas få tag på ett nummer till en av dem och fjäskar till oss ledtråden att de sitter på ett café nära stortorget, på väg dit så ser vi dem lämna och dessutom möter vi våra fadderförmän som sätter poängen, fjäsk! Så vi raggar upp en kille på stan som tar kort på mig, Kristian och Anna från vår grupp tillsammans med alla. Kan det gå bättre? Nej. Det var vi ensamma om kan jag meddela! Mega poäng

Blogg problem

Måste bara säga nu att godmorgon inlägget skrevs i morse men det har bara inte dykit upp förrän nu, så jag var uppe tidigare än fem.... Som tur är

Godmorgon allihopa!

Godmorgon allihopa! Idag ska vi ha uppdragstävlingar, och tyvärr så är jag utvald till att vara ledare över min faddergrupp idag, i och med att våra faddrar inte är med. Hmmm jag vet inte riktigt om jag är helt nöjd med den, mmm men men. Är inte så pigg just nu men det kommer väl.
Igår kväll var jätte skoj, vi började kvällen med tacos hemma hos Martina som är fadder för oss, och verkligen en as go tjej. Sen gick vi vidare till krischan, en nation som också var jätte bra men inte fullt lika bra som Vges. Här kommer lite bilder ifrån igår kväll.


Här har vi Kristian, anna och mig hemma hos Martina


Detta är också inna vi gick ut. Killen med den konstiga minen är vår fadder Niklas och även första tequila shot skötaren vi träffat på här i Lund


Här har vi alla våra kanon goa faddrar =)


Utan för krischans nation, Kristian ser jätte kor ut jag vet, visst att han är kort, men inte så kort.


Och lite av den glada stämmningen inne på krischan fångad i bild

Fadderkväll

Nu bär det av till fadderkväll. Detta är första gången som vi ska träffa våra faddergrupper. Detta är den grupp som vi ska vara i när det gäller alla kommande temasittningar och uppdragstävlingar. Nu känner man ju redan en hel del folk så jag har en liten koll på vilka som kommer till att vara i min grupp. Tyvärr så har vi ingen aning om vad kvällen går ut på om det kommer vara middag, filmkväll, utgång m.m. Som tur är så vet vi att det kommer bli mat, för just nu är jag jätte hungrig. Hörs igen imorgon. Ha en trevlig fredagskväll allihopa!

Kanon dag

Från en perfekt morgon till en kanon dag! Okej föreläsningen var inte särskilt bra, men han hade varit med om mycket intressant, men som sagt man ska även få det att låta intressant. Jaja efter föreläsningen så gick jag och Kristian i min grupp iväg och lånade datorer på stadsbiblioteket. Han hade varit där innan och visade hur jag kunde skaffa kort till datorerna där helt gratis=) Sen så var det lunchtime och gissa vad.....! Jag har nu ätit falafel för första gången, och det var kanon gott, perfekt för det ligger ett fräscht ställe precis runt hörnet av juridicum där falafel bara kostar 20kr! Kan det bli bättre.

Jag skulle ju visserligen ha varit på stan med Sofie idag, men hon mådde visst inte så bra =( Men men jag har trots det fått shoppat lite ändå, var bara inne i en affär på vägen hem och vips, stod jag i kön med både ett halsband, massa armband och en väska. Fort ska det gå! Jag vet egentligen att det är kläder jag skulle behövt men, jag lovar i mitt huvud finns det flera tusen bra anledningar till det jag har fått shoppat idag, och om jag får säga det själv så är jag riktigt nöjd.


Allt är från KappAhl, väska 149:- halsbandet 99:- och armbanden 69:-

En perfekt morgon

Jag tycker att det är så himla gott att börja klockan 9 eller senare för då kan man gå upp ganska tidigt och bara ta det lugnt på morgonen. Sitta lite vid datorn, kolla lite på tv, öppna en bok m.m. Föresten har ni hört talas om akademiska kvartar och dubbel kvartar. Annars så ska jag förklara det nu, om det står att du börjar klockan 9 på schemat så börjar du kvart över nio för man har alltid en akademisk kvart innan och är det en kvällsföreläsnings så har du en akademisk dubbelkvart så du börjar helt enkelt en halvtimma senare än vad det står på schemat. Det är så himla ologiskt men men, nu ska jag träffa Anna för vi ska gå till föreläsningen om den juridiska fakultetens historia. Och sen så blir det till att gå på stan med Sofie =)



Första studie läsningen

Idag har jag varit ganska trött, så jag ska ta och spendera kvällen hemma och läsa civilrätten, vi ska trots allt ha läst de fem första kapiteln till vår först kursläsning på måndag morgon så det är väl lika bra att göra det nu när man har tiden till det.
Dagens föreläsningar har varit allt ifrån botten till toppen, alla var nog riktigt riktigt trött på den sista men det var nog den bästa. Alla tre som kom och berättade vad de jobbade med var riktigt duktiga och intressanta och de gjorde små försök till att vara roliga. Jag trivs verkligen i föreläsningssalarna, jag känner mig så himla duktig då, och det tycker väl vi alla om att känna.

Vi fick föresten gruppuppdelningarna idag och jag hamnade nästan med alla som jag har umgåtts med de här första dagarna, Så det var kanon, kunde inte varit bättre. Nu är det bara att hoppas på att vi fortsätter att umgås. Dessutom så är vi i den sena gruppen så istället för att börja åtta varje dag så börjar vi tio. Så himla skönt, då hinner man vakna ordentligt innan =)


Dags att vakna

Godmorgon! Igår var en kanon kväll. Alla som är här sitter i samma sitts och vill just nu bara träffa några vänner som de verkligen passar ihop med. Så det var trevligt värre. Först var vi på JF, alla vi novischer, där vi gick runt och pratade med varandra och drack. Sen så gick vi vidare till Västgöta nation där det var disco!!!!! Kanon skoj lyckades träffa en massa folk som är lika dansgalna som jag. Och sen efter att bra tags dansande, bar det helt enkelt av hemmåt.

Idag ska jag på inspirationsföreläsning, studievägledningsinformation och en föreläsning av yrkesverksamma jurister, så det ska nog bli intressant. Hoppas alla andra mår lika bra som jag idag. Annars tycker jag allt lite synd om dem.


Här har vi JF där vi alla novischer samlades igår




Bra priser var det i baren


Och här har vi Västgöta igår kväll, japp det var fullt med folk =)

Dags för novischpub

Nu bär det av till JF för novischpub, om ni som jag är helt borta när det gäller studentliv så är novischer oss/vi ny studerande. På Jf ska våra faddrar ha förberätt ett mingel för oss så att vi ska kunna lära känna varandra bättre, och därefter blir det antagligen utgång på Västgöta nation. Just nu försöker jag göra så gott jag kan för att lära mig det här mycket nya studentliv, känner mig lite som bambi på hal is. Fast som tur är, är jag inte ensam om det. Hörs imorgon.


Mitt liv framöver

"Detta är din biljett till ett liv där du kommer kunna bo i radhus, och ha ett trevligt och anständigt liv om du biter ihop lite" okej tack. Nu har jag precis kommit hem från en fakultetshälsning, låter bara väldigt ja vad det nu låter som, men det är helt enkelt bara några prefekter och ordföranden i JF som berättar vad vi har att vänta oss. Vilket enligt dem är lite tunga men väldigt roliga år och de lovade att tiden kommer att gå fort.
Innan idag hade vi inskrivning och sen så har jag varit och lunchat och handlat min första bok tillsammans med lite nyfunna kamrater. Jag tror att jag kommer trivas jätte bra här, det finns verkligen alla sorters människor så någonstans måste ju även jag passa in.





Min första inköpta bok =) Får väl ta och öppna den snart också

Första morgonen i Lund

Snart på väg till inskrivningen för att  förhoppningsvis träffa lite nya kamrater. Sov kanon dåligt i natt men nu är jag pigg som bara den och ser jätte mycket fram emot att springa iväg. Hinner inte skriva mer nu men hörs senare, så då får ni reda på hur det har gått. Önska mig lycka till.


Godnatt

Nu sitter jag här i Lund hemma hos gulliga Sofie! Turen hit gick kanon och jag har spenderat kvällen med att träffa Sofies goa kompisar. Dessutom har jag redan träffat en till som ska börja studera juridik imorgon. Sofie har verkligen vart jätte hjälpsam, kunde inte önska för mer. Hörs imorgon igen. puss puss


Tack för hjälpen

Vill bara säga tack till er som är så snälla och hjälper mig med flytten.
Till Sofie som låter mig invadera hennes lägenhet och till alla hennes fina råd. 
Till Lisa för all hjälp med boendeletandet och för att minska min fövirring över studentlivet.
Till min söta mamma som kör mig ner till Lund =)
Till Jon som låter mig sno med mig lite av hans saker för överlevnads skull.

Stress

Idag är en stressig dag, för som vanligt har jag inte börjat packa än. Så i sista sekund som vanligt alltså. Jag väntar alltid med det som är tråkigast och som ni vet så hatar jag att packa. Men men nu är det bara att slänga ner alla kläder som jag änvänder i en resväska, så mycket som får plats i alla fall.


Hejdå! Ses snart igen

Idag har jag haft en liten hejdå dag, fast som sagt denna gången är flytten inte så lång, men det är däremot under en lång tid. Men Varberg ligger trots allt väldigt nära.
Jag har varit nere på Stena Line och lämnat in alla mina kläder, nycklar och min kassa. Dessutom har jag även varit nere på fiket och lämnat mina nycklar och sagt hejdå där också, lite sorgligt men men. Och nu så sitter jag och Jon och ska ha en liten go slapp egen kväll framför tv:n. innan vi också säger hejdå. Men det är bara för en kort tid, han fyller trots allt år snart och då ska jag tillbaka och gratta honom =)


Skydda barnen i vårt samhälle

Trots allt som jag känner att jag måste göra idag så fastnade jag framför tv:n. Men det var inte för at titta på vilket underhållningsprogram som helst. Det var Oprah Winfreys show vilken jag inte brukar titta på men jag fastnade för dagens ämne.
Dagens ämne var internet, pedofiler och barnporrnografi. Hon berättade att det är ett problem som bara växer och växer. När folk ser att andra kan antasta barn, lägga upp det på internet och ändå komma undan med det, så får de en tanke om att de också borde klara det. Bara för att känna lite makt, hur sjukt är inte det. Oprah berättade en massa saker som jag inte äns vill skriva här, men de visade en karta som beskriver väldigt bra hur fort alla filmer och bilder sprider sig. Tyvärr så finns inte resusrser till att ta fast alla som antastar sig på barn eller laddar ner filmer och bilder. Men att det finns så lite resurser så att det bara räcker till att ta fast en halv prcent, det är skamligt.


Denna bilden visar hur bilder ifrån en dator, spridit sig till flera tusen datorer på bara ett dygn. Visst lär det vara svårt att få fast alla, men mer måste vi göra

Att göra lista

Jag måste börja organisera min tid och göra en lista på alla saker som måste göras innan jag beger mig till Lund. Annars kommer det sluta med att jag springer runt stressad som bara den i sista sekund och ska försöka hinna med allting. Så här har vi listan på de punkter som är högst prioriterade.

[ ] Äta middag med Jon
[ ] Lägga in Office på datorn
[ ] Lägga in Northon virus program på datorn
[ ] Lämna in mina nycklar och kassa på Stena Line
[ ] Tvätta de kläder som ska med första vändan
[ ] Köpa datorväska
[ ] Ringa Sofie & Lisa
[ ] Packa
[ ] Skaffa ett tillfälligt boende, någon som vet ett


Jag har två dagar på mig, och tiden startar nu.

Halmstad var det

Vår tjejkväll i halmstad i bilder. Kanon kul föresten och Hennie hade gjort det så himla fint med kex frukt, chips och drinkar. Självklart så blev det lite spelande också innan vi begav oss till Mårtenssons, ett discotek med grym musik. 


Min snygga, glada, privata chafför till Halmstad


Och så här fint hade hon dukat upp när vi kom. Mums


Lite Partyalias fick det bli denna afton!


Hennie, Linda och Jag


Hmm festen mittpunkt, herr froggy


Sista bilden innan vi gick, hmm Hennie ser lite stressad ut


Sen kom Danne vår egen taxi för kvällen och körde oss ner


Linda och Yvonne


Skål

Bostads jakt

Godmorgon! Just nu sitter jag i Hennies och Daniels vardagsrum vaken helt själv och letar bostad i Lund. Det känns som att det är det enda jag gör på min lediga vakna tid men som sagt det hade varit jätte skönt att veta att man har ett boende att komma till. Så det är helt enkelt bara att leta vidare.
Igår var det kanon skoj föresten. Jag tänkte ta och lägga upp lite bilder senare. Puss puss


Dags för party stämmning

Det är lördag kväll och det innebär just nu party. Ialla fall för mig, hur ser eran kväll ut? Just nu sitter jag och Yvonne i en bil på väg till Halmstad, där kvällens rabalder sker. Här är en av bilturens mest spelade låtar.


Morsning korsning

Godmorgon på er. Nu är det lördag igen och jag har precis gått upp för att göra mig i ordning. Idag ska jag nämligen jobba på fiket för sista gången innan jag flyttar. Jag har inte träffat mina jobbarkamrater på en vecka men de vet om att jag inte kommer att jobba kvar.
Sen ikväll så bär det av till Halmstad med mina tjejkompisar för en kväll på stan. Det ska bli kanon skoj. Hörs senare.


Kalas dags

Nu så ska jag iväg och träffa Jon för första gången sen jag kommit hem igen. Det ska bli kanon kul. Jag får ju ta och passa på nu innan det bär av igen. Vi ska ner till stan och köpa presenter till hans storasyster Karolina som ska ha kalas idag. Får se om jag får ner lite fika eller inte, min mage är tyvärr mer oroligen än vad jag är. I alla fall så ser jag ut så här idag. Grå jeans från H&M, silkes topp från Cubus och mitt favorit halsband. Elller det är mammas egentligen, från pearls for girls.

  

Panik!

Visst jag har vetat om nu i några dagar att jag måste flytta snart. Men inte så snart. Jag fick precis hem brevet om att jag är antagen och när kallaelsen til inskrivningen är. Den är på onsdagen morgon alltså 14 Januari. Det innebär att jag helst borde flytta den 13 Januari och idag är det den 9:de det innebär att det är om fyra dagar. FYRA DAGAR!!!!
Var ska jag bo någonstans då? Blää jag börjar bli lite orolig aalltså. Jag vill verkligen det här men jag är lite av ett kontrollfreak och att inte ha koll på minsta lilla sak, får mig att känna mig jätte orolig och jätte stressad. Men jag kan inte göra mer än vad jag redan har gjort. Blä jag känner mig helt tafatt av att inte kunna göra mer bara sitta och vänta är bland det värsta jag vet.



En lugn morgon

Hej, idag har jag en helt ledig dag, så himla gott efter skidsemestern. Så jag har helt enkelt legat i sängen och dragit mig hela morgonen. Sen så har jag tagit hand om min lite ömma själ. Silikondroppar till håret, skrub till kropp och ansikte och fuktighets krämer.
Nu sitter jag här och väntar på ett mycket viktigt samtal, och även håller tummarna för att jag ska få någon av de korridorsrum som jag satt upp mig på i Lund.


Home sweet home

Jag är nu hemma i Varberg igen och ni vet vad man säger "borta bra, men hemma bäst". Jag har visserligen varit riktigt riktigt trött idag och mått ganska dåligt, så jag har inte lämnat huset sen jag kom hem. Men trots det så har jag fått gjort en hel del. Jag har bland annat ringt mina kompisar i Lund efter råd om vad jag bör göra innan jag börjar plugga. Och så har jag fått satt upp mig i bostads kö. Det känns lite jobbigt att börja plugga i Lund utan att ens ha någonstans att bo på. Som tur är har jag gulliga kompisar som jag kan sova hos i början, men man vill ju helst inte känna sig ivägen. Så vi får helt enkelt se hur det går. Jag kan inte göra mera nu i detta läget i alla fall.

Hejdå mitt vinterland

Nu lämnar vi detta underbara vinterland. För att vända hemmåt till den vanliga vardagen. Eller kommer det vara vanligt? Jag kommer behöva flytta om en vecka och några dagar, och detta för nästan fem år framöver. Kul med förändring men också läskigt och tråkigt att lämna mina vänner, familj och framförallt pojkvän hemma. Som tur var är det inte så långt denna gången.
Här i Lindvallen har det åtminstone varit fantastiskt, fast idag har det blåst och snöat som in i bomben så vi vänder hemmåt tidigare än planerat. Här kommer ännu lite bilder ifrån denna mysiga miljö!




Japp som sagt det snöade massor imorse






Detta är sälfjällstorget där vi bodde i mitten fanns en skridskobana

Utnyttjar sista kvällen till fullo

Ikväll har jag vart och sagt hejdå till Louise. Troligen så träffas vi inte förrän i maj igen. Sorgligt men sant. Det har varit jätte roligt att träffa henne igen och se hur hon har det här uppe och lära känna hennes nyfunna kamrater.
Sen så har vi i stugan haft kortspels kväll. Gick tyvärr inte fullt så bra som jag hade hoppats på, men kul var det i alla fall =) Och nu så är det tv kväll imorgon är det upp tidigt för att packa, städa och checka ut.


Louise och två av hennes goa rumskamrater Wille och Eva


Och här sitter jag nu, med tre tidsfördriv, datorn, mobilen och en ny skvallerblaska

STOR NYHET

Jag har kommit in på juristlinjen i Lund.
 Oj vad mitt huvud snurrar. Vad gör jag nu? Jag måste flytta igen.
Okej jag tar hand om allt detta när jag är hemma igen.
På fredag.


Livs njutare

Här i Lindvallen har vi nog sett den gladaste och mest energiska liftvakten någosin. Som liftvakt står man ute i kylan åtta timmar om dagen och bara hjälper massa annat folk att ta sig upp i backen. Med andra ord, det lär vara väldigt enformigt och man lär bli helt frusen redan efter första timmen.
Men denna killen går verkligen in för sitt jobb. Han hälsar på alla som kommer fram och han hoppar upp för att få tag i liften och sen går han iprincip ner på knä innan han lämnar över liften, detta för att kunna göra sitt jobb så bra som möjligt. Allt detta gör han med det gladaste ansiktuttrycket som överhuvudtaget finns. Man blir verkligen glad av att se honom. Han delar med sig av så himla mycket energi och han får hela tiden massa snälla komentarer som till exempel vilken bra service och liknande och nästan alla tackar honom.
Det måste vara en riktig livsnjutare, det känns så i alla fall. Att alltid ha ett leende på läpparna vad man än gör. En kanon go inställning till allt. Var bara tvungen att nämna det. För det är synd att vi inte är fler som är som honom. Livet hade varit mycket skojigare då.

Näst sista dagen i fjällen

Mogon nu är det näst sista dagen som vi är här uppe i fjällen, sen så bär det tillbaks till vardagen i Varberg igen. Det på både gott och ont, det ska bli kul att komma hem till min Jon, mamma och alla andra sötisar i Varberg. Ta åt er om ni vill =) Dessutom så kan jag ju inte dirket påstå att det är någon hälsosam diet som vi har haft här uppe. Och så självklart så måste kroppen få vila lite snart. Men inte än, för nu ska vi ut i backarna igen


Godnatt hälsning

Nu har jag precis kommit hem ifrån Louise och hennes goa men idag väldigt trötta rumskamrater. Vi tittade på Zorro på tv, fast det var nog egentligen ingen som hängde med i filmen utan det blev mest en massa tjöt. Nu så ä det lägg dags här i vår stuga, så hörs vi imorgon igen.


Visst älskar vi alla att gå runt i mjukis kläder hela dagen, plus dunsockar. Japp det är så här hela vår familj är dressad, så vi ser iprincip likadana ut allihop.

Som sagt kvälls åk var det

Som sagt kvälls åk var det. Och det var kanon skoj idag. De spelade grym musik i högtalarna över hela backen. Det var hopp uppvisning och det bästa av allt, jag och pappa hade race i backen. Tro det eller ej men det är ganska jämt, så jag har nog allt blivit bättre på skidor. Föresten jag ramlade idag, när jag skulle av liften, hmm jaja bättre det än med all fart i backen.


Gustav backen, med andra ord, Lindvallens huvudbacke




Lite fyverkerier, inga bra bilder, men ändå

Cold but good

Nu har vi en liten paus med varm choklad i stugan. Vi ska nämligen ut och åka senare ikväll, så då behövs det verkligen en vila nu. Tänkte därför ta och lägga upp lite bilder från dagen.
 

Här har vi mig och Robin innan vi skulle åka iväg och äta


Vi åt pannkakor allihop och det var de dyraste pannkakor jag någonsin ätit


På stället vi åt hade de massa upphängda djur på väggen, gossedjur


Tyvärr lyste solen med sin frånvaro idag, men när den väl var uppe så var den fin!

Ännu en morgon i backen

Just nu sitter vi alla och äter en god skidfrukost, med varm choklad, yoghurt, köttbulle- och salami mackor. Man är ganska mör i kroppen idag efter all skidåkning men det är bara att ge sig ut i backen och försöka träna bort det.
Ett litet plus för deras mjölkpaket föresten, visst är de snygga?! Inte alls lika stela och tråkiga som våra.


En underbar utsikt

Idag har jag fått tagit lite bilder när vi var ute och åkte. Det är en så himla fin utsikt uppe i backarna. Blir ni inte lite avundsjuka nu. Visst är det fint.




Pappa, Joel och Robin vid ingången till snögubbeborg. Haha kan ni gissa vem som är vem? Alla ser likadana ut






Kaffet som jag stod en halvtimma i kö för att få. Som jag sedan välte ut över min vita jacka, jag har haft en himla otur här uppe

HC en grym klubb

Här är lite bilder från gårdagens partajande. Som sagt så var vi på HC, vilket var ett kanon ställe, tre olika dansgolv och ett med live band. Jag har ingen aning om vilka de var men bra  var de.
Innan dess var vi på en förfest  med massa massa folk, jag var visserligen den lilla utbölingen, eftersom jag var den enda turisten på festen resten var nämligen liftvakter allihop.


Me and Louise hemma hos henne, sjöng lite singstar med hennes rumskamrater Mickan och Sara


Sen bar det av till förfesten, detta är en liten bit av den, vi var troligen 30st


Japp HC var det ja och live bandet var grymma, bjöd verkligen på sig själva


And make some place, the girls are in the club


Vi var som tur var inte själva på klubben!!! Verkligen ett toppen ställe som jag rekomenderar till max.


Äntligen skidåkning igen

Goddagens! Nu ska vi ut i backarna igen. Det konstiga är att det nu är varmare här än i Varberg där mamma berättade att det är tolv minus. Konstigt, fast det ska bli kallare här under dagen. Ocksp konstigt, men men.
Hade jätte skoj igår, HC var ett kanon ställe, bilder kommer senare idag, men nu ska jag inte sinka de andra utan ta och skynda mig iväg. Ha det bra puss

Besviken men ändå glad

Nu har vi vart ute och åkt kvällsåkning, det var jätte mysigt. Men jag blev väldigt besviken över att de har tagit bort snögubben gustav. Och självklart så dog kameran, jag vågar inte ha med den nya i backen. Men en bild på när Joel ramla hann jag allt få.
Nu ska det duschas och ätas sen så blir det party. Vi ska till ett ställe som heter HC som ska vara inne stället här i sälen. Hoppas att det är bra. Så hörs vi imorgon. puss


Här bor vi just nu, krysset som jag målat ut


Tyvärr så är detta det ända sättet att se Gustav på, på bild!


Och när min kära lillebror ramla =)

I stugan för att värma oss

Nu är vi hemma ifrån backen och har gjort oss hemmastadda i vår lilla mysiga stuga. Vi ska troligen ut i backarna igen snart men var tvugna att värma oss lite. Framför allt jag, vi var nog alla väldigt förvånade över hur sönderfrusna mina tår var. Hade jätte ont i alla utom min högra lilltå, för den var helt vit och jag hade ingen känsel över huvudtaget. Men ut i backarna ska jag ändå.
Jag är faktiskt riktigt förvånad över att jag inte tappat mer av min skidåkning än vad jag har. Det gick bättre än vad jag kunnat tänka mig. Och jag är mäkta imponerad av Louise som på bara tre dagar har lärt sig att åka snowboard. Det var kanon skoj att träffa henne igen och det blir nog ett partaj med hennes jobbarkamrater ikväll.


Perfekt att värma upp med te och bullar


Och här ser ni våran utsikt för ena fönstret. Massa snö!

Snö både på gott och ont

Godmorgon godmorgon på alla ni som precis har vaknat. Själv har jag nu vart uppe sen två fast i och med att pappa har vart snäll och kört hela vägen så har jag kunnat sova lite i bilen.
Vägen hit har varit ganska bra, bortsätt från snöovädret som vi stötte på en bit ovanför Göteborg. Men nu så är det så fint så med all snö som ligger på alla granarna här, Troligen så är  vi framme om en och en halv timma.
Ha en kanon dag så hörs vi efter jag åkt skidor.



Så här mycket såg vi innan idag =(


Men nu är det för kallt för att snöa, fast det är katten gott om snö


PS. Pappa har kört lugnt och försiktigt mamma

Lördags kväll? Är det sant?

Det känns absolut inte som lördag idag. Ska upp om fyra timmar men vem kan sova klockan halv tio en lördags kväll. Inte jag i alla fall. Men jag sitter åtminstone i sängen färdig för att gå och lägga mig. Fast istället för att försöka sov tittar på en ur dålig film på tv "The accidental spy".  Jag har dessutom kommit på att jag har glömt kamerabatteri laddaren hemma hos Jon så det blir till att ta med båda kamerorna till Lindvallen om batteriet dör i min nya, men det är trots allt bara om.
Jag har lånat Jons datorväska och hans mobila bredband så att jag kan ta med mig datorn upp till sälen föresten. Jag ser verkligen fram emot att åka, men de har varnat på tv för hala vägar just i natt, det ska nämligen vara 20 minus i sälen nu. Attans. Det blir helt enkelt till att klä sig varmt. 


Ruffstuffs

Jag hatar att packa

Jag hatar att packa, det är troligen därför som jag alltid väntar med det till sista stund. Men nu har jag faktiskt redan packat, tackvare eller på grund utav min pappa. Men det var nog tur för det är en massa grejer som jag inte hittar:

  • Mina stora solglasögon
  • Min favvo mössa
  • Ett par tjocka vantar
  • Fler underställs tröjor

Men något av det lär jag kunna hitta innan vi åker inatt, eller jag hoppas det i alla fall. Det är så beligt att packa till en skidsemester, man måste ta med sig så många stora tjocka plagg, det är mycket lättare att packa till en solsemester. Och inte nog med det, när man kommer hem måste man packa upp allt igen. Det är ännu tråkigare, usch, men men det ska bli kanon kul när jag väl har åkt.


Snart bär det av

Godmorgon! Om ca. 20 timmar sitter jag i en bil på väg till Lindvallen där jag ska träff min kompis Louise som jobbar där för tillfället. Men först så ska det jobbas, packas och dessutom köpa lite grejer som jag har lovat ta med upp till henne.
Ska verkligen bli kanon skoj att  få åka skidor igen. Och att vara borta och semestra några dagar blir kanon så att man får luftat sina tankar lite, efter all jul och nyårs stress. Hörs senare som vanligt. Puss

God middag

Detta är hur min och Jons kväll ser ut! Lite godis, salta skruvar, ananas och päron bitar. Vi åt mycket och ganska sent lunch så vi var inte särskilt sugna på middag någon av oss. Men vi har åtminstone varsin yoghurt också så att vi får i oss något som är lite ordentligare... Jag älskar Bärrys yoghurtar det är osötad yoghurt med lite sylt i botten, kanon goa.
Nepp nu blir det filmkväll, ha det bra!



Frukt, godis & chips

Fega jävlar

Jag läste precis en artikel om en 81årig kvinna som blev våldtagen på nyårsafton i sin egen lägenhet av en okänd man. Visst blir man förbannad, inte nog med att det är våldtäckt utan att gå på en person som mer eller mindre inte kan försvara sig själv. Hur kan man sjunka så lågt?
Detta är ett så himla sjukt beteende som tyvärr är aldelles för vanligt. I sverige har var tredje kvinna med funktionsnedsättning utsatts för hot, våld eller sexuellatrakasserier.  För mig är det helt oförståeligt vad som kan driva en människa till att sparka på de som redan ligger ner. Och att gå så långt som att våldta någon?!?! Hur kan man leva med sig själv efteråt? Tyvärr så är det inte första gången detta händer, vilket innebär att det tyvärr inte lär vara den sista =(

En ledig dag

Idag har jag verkligen kunnat sova ut ordentligt, för det visade sig att jag var ledig idag. Så min plan för idag är helt enkelt bara att gå ner på stan och ta det lugnt tillsammans med Jon och sedan ha en fin hemma kväll med lagad mat och film.
Visserligen måste jag börja packa och lägga in lite program på datorn innan jag åker iväg till Lindvallen på söndag. Men det får nog bli kvällen innan som vanligt, har alltid funkat bra förut så det får gå bra nu också =)


Ha en fin dag

Kalas

Nu har släkten varir här och firat mig. Det slutar alltid ganska tidigt på min födelsedag eftersom att alla oftast är väldigt trötta. Detta var nog dessutom den födelsedagen då jag har varit tröttast. Men det är ändå alltid kul med kalas. Här är några bilder.







Och här har vi mina favoriter för ikväll!!! Visst är de goa!

Min urgulliga pojkvän

Igår fick jag en tidig födelsedags present av Jon, och vet ni vad han hade köpt. En ny digital kamera till mig, han är väl för söt. Så igår sprang jag runt som en tok och lekte med min lilla nya favvo. Jag känner mig som en riktig material girl nu med min nya laptop, digitalkamera och så har jag dessutom fått en gigantisk extern hårddisk till min dator nu idag av mamma och pappa.
Men nu är frågan vad katten ska jag köpa till honom när han fyller år?


Jag är lyckligt lottad



Visst är den snygg, passar mig perfekt =)

A night to remember

Så här såg min fina kväll ut igår! God mat och ännu godare sällskap, plus en massa massa lekar! Tack alla ännu en gång för en hyper mysig och rolig kväll!


Kvällen började med för drink och sedan en kanon god laxpaté


och en välkomst skål av Stefan mannen i huset


Sedan var det dags för rotfruktsgratäng och kyckling mums!


Och äntligen den fina efterlängtade nyårskyssen vid tolv slaget


Sen så var alla så himla söta och sjung för mig


Och så här glad blev jag!


Här har vi söta Emma som var värdinna för kvällen


Och sen var det dags att tömma skumpaflaskorna


My sweet baby boy


Och efter tre rätters och en hel del alkohol så avslutades kvällen på golvet


Grattis till mig själv

Vem är 21år idag, jo jag!
Nu har jag precis kommit hem och sitter och äter en liten bakis frukost, så att jag kan vara pigg och glad på min föelsedag.
Går dagen var verligen kanon föresten, den kunde inte bli bättre. Tack Stefan och Emma! Det kommer lite bilder upp senare. Hoppas att ni haft en lika fin nyårskväll som jag. Och att ni inte är allt för bakis idag!


RSS 2.0