Jippie!!!

Dagen har varit kanon! Vädret har varit soligt och varmt och lägenhten var jätte fin, Den ligger ännu mer centralt än vi trodde den har två bakonger en med sol på morgonen och en mad sol på kvällen. Rummen var inte fullt så extremt små som vi trodde, jätte stort vardagsrum, två nyrenoverade jätte fräscha badrum, två ingångar, två stora garderober inne på rummen. Jag kan nog inte begära mer, och hyran är ju som sagt lägre än vad jag äns vågat önska.

Nu på kvällen så har jag tittat på finalen av den rätte för rosing och ops. Förhållandet hon valde höll visst inte utan sprack redan efter en vecka. Man vad kan man vänta sig när man väljer en kille som är 16år yngre än sig själv och bara fyra år äldre än sin egen dotter. Hmm jaja, man har fått se henne ur lite bättre dager genom en del av programmet iallafall och om inte annat så var det ganska bra tv.
"Jag är så glad, om det inte vore för botoxen så hade ni sett att mitt leende gått hela vägen upp hit" Smart!!!


Lägenhetsvisning

Jippie! Jag ska nu iväg på lägenhetsvisning, för att kolla på lägenheten som jag och två vänner kanske ska bo i till hösten och framåt. Jag ser jätte mycket fram emot att gå och kolla på lägenheten och framför allt så tror jag att vi tre skulle passa bra att bo ihop. Vi tycker om att ha kul men tar samtidigt studerandet på stort allvar och vill inte att någonting ska gå ut över det.
 Jag måste också bara påpeka att Färjan, som vi såg igår, är nog något av det sämsta jag har sett. Det var så dåligt så att det nästan blev bra, men att de har lyckats bli en andra säsong är sjukt. Hela kanal5:s tv utbud igår handlade bara om förnedrings tv och visst det kan vara kul någongång då och då men, det ger en inte så mycket.


Jag har orkat måla naglarna för en gångs skull, ska vara geisha på fredag så jobbar helt enkelt på förberedelserna

Paus

Japp som sagt det var fullt med studerande idag har både haft seminarie och studievägledning. Just nu sitter jag på Lunds stadsbibliotek och försöker ta mig igenom de sista sidorna i Allmän förvaltningsrätt. Innan idag har jag både hunnit med att luncha med min vänner i min grupp och sedan varit och fikat med Agnes och Theres, inte konstigt att jag inte har fått läst ut boken än. Men men... Min närmsta plan är att så fort jag är färdig här åka hem till Kristian och träffa alla andra för att tillsammans titta på starten av andra säsongen Färjan. Har aldrig sett detta förut och har svårt att tänka mig att det är något att ha, men det var visst så det var planerat.


Japp det är här jag är just nu

Vänta bara

Oj, vad har jag gjort nu?
Jo, hittat en rolig sida på internet där man kan göra lite roliga saker med sina bilder. Tyckte denna passade bra på mig eller?



Godmorgon förresten! Idag så blir det nog mycket studier för att förbereda inför seminarierna idag och imorgon. Men jag tänkte även ta mig en vända på stan idag. Tycker jag är värd det. Ha en bra dag nu... Puss

Kanon dag

Goddagens! Idag är det jätte fint väder ute så jag och Vidar har varit ute på en lång och go promenad nu på morgonen och fått lite extra energi.
Gårdagens sittning var kanon skoj, den hade värdens drag trots att vi var ganska lite folk. Jag och Sofie tog och klädde ut oss till rosetter tillslut. Så varsin rosa klänning och en stor tyllrosett fram och en bak som vi gjorde under gårdagens eftermiddag. Vi var såpas bra så vi vann pris för bästa kvinnliga utklädda, vilket var kanon skoj. Tyvärr så glömde jag min kamera hemma hmm inte så bra men man kan ju inte vara bra på allt. Som tur är var det en massa andra som tog kort, så jag kan nog lägga upp lite bilder från det längre fram.


Goddag

Goddag! Just nu sitter jag här i sängen och läser som vanligt, men snart så ska jag ta mig in till stan för att fixa kvällens outfit med Sofie. Vi ska nämligen på födelsedagssittning på Lunds nation med temat maskulint/feminint, så vi får se hur långt vår fantasi tar oss. Efter stan så ska jag direkt hem till Sofie och göra mig iordning och även ta och äta lite innan vi går vidare till förfesten. Detta innebär att jag kommer inte kunna uppdatera bloggen förrän imorgon igen, om det inte blir en ordentligt tidig kväll så att säga, hmm vi får väl se. Hoppas att ni får en trevlig lördags kväll allihop. Puss puss





Slappedag

Hej! Idag har jag inte ens orkat ta mig utanför lägenheten. Det ända jag har gjort är kollat på film och läst. Filmen jag såg var den ganska nya filmen Confessions of a shopaholic. Det är nog en av de tjejigaste filmer jag någonsinhar sett, men det var vad jag behövde idag. En lätt film, rolig och full med kärlek. Om jag orkar ska jag försöka titta på en film till annars så blir det en tidig fredag kväll för lilla jag idag.


Grymt bra kväll

Igår kväll var jag ute på Ög:s med lite folk som jag inte har festat med sen den första veckan här i Lund. Det var verkligen jätte kul att träffa de igen. Anledningen till att jag inte träffat dem så mycket är att de går i grupp ett och jag i grupp två.
Vi började helt enkelt kvällen med att förfesta hemma hos Elias för att sedan dra oss bort till Ög:s där jag även fick träffat och umgåtts med Sofie och hennes kompisar. Jätte rolig kväll och en fin, bra blandning på folket. Här är lite bilder från förfesten.


Emelie, Nenne, Hanna och Jag, lite fint uppradade


Viktor och Elias, lägenhetens ägare


Hanna och crazy Nenne startade ett eget litet schlagerdansgolv


Elias och söta Emelie


Hanna, Nenne och Frida precis innan vi gick iväg

Party time

Då var det dags för en utekväll. Det ska bli jätte skoj att gå ut idag, både många av mina kompisar ska ut och Sofie och hennes kompisar så ska försöka se till så att alla kan träffas på samma nation. Är väldigt sen så jag ska ta och ge mig iväg nu... Ha det bra

Hoppas att det inte är någon som blir så full så den ser dubbelt...

Godmorgon

Jag ska nu snart in till juriudicum för att plugga lite innan föreläsningen med Marielle, Vidar och Kristian. Men innan dess tänkte jag bjuda på lite musik innan jag åker. Detta är allas våran Kevin Borg som vi röstat fram till årets Idol vinnare och hans första singel och musikvideo. Vad tycker ni, håller han någon bra kvalité eller är det bara släntrian alltihop?


Kevin Borg - Street lights

Super kul

Just nu sitter jag igen här med min bok och framför datorn och ska snart gå och lägga mig, men jag måste bara säga att jag har haft det jätte kul på Vg:s. Trots att jag har jobbat så var det jätte kul. Mysiga, goa människor som jag jobbade med och det kändes till och med riktigt skoj att stå bakom baren. Det går framåt på den fronten iallafall. Så jag har sagt att jag kan jobba i denna metrobaren, som det kallas, vilken är var fjärde vecka. Så nu vet ni var ni hittar mig om fyra veckor hehe.

De var dessutom så snälla så jag kunde gå vid 12 tiden vilket jag egentligen inte kännde för men boken kallade. Och vad ser jag då jo ett helt hav med cyklar, när jag ställde min cykel där stod det två innan. Så min var ju längst in så klart. Jag stod helt still tittade lite vände mig om och börjad gå en tio steg. Framtills att jag kom fram till att jag behöver den där cykeln imorgon. Gick tillbaka hela vägen fram till min cykel, välte en cykel på vägen, vilket en massa folk i den extremt långa kön, vilket vissa tyckte var väldigt kul att påpeka och skratta åt. Lite smått pinsamt men vad skulle jag göra. När jag väl var framme (en timme efteråt eller kanske inte) la jag ner mina vantar och min väska och lyfte min cykel över alla andra. Sen började jag cykla hem, försöker växla ner eftersom att det är uppförsbacke hela vägen hem, men inser väldigt fort att mina växlar har frusit fast på högsta växeln (jag har tre, men ändå). Så själva hem vägen kan jag inte kalla lyckad men kvällen var annars kanon.


Om ni nu undrar om man kan se min cykel, så ge upp. Den syns inte!


Dags att jobba

Nu har jag suttit och läst hela dagen, så mitt huvud är helt fullt och snurrigt med en massa ord. Men som sagt det är ett måste. Nu ska jag iväg och jobba på VG:s nation, både på sittningen och klubben efteråt, får se hur sent det blir denna gången, känner att jag måste upp ganska tidigt och läsa lite till imorgon innan jag åker in och gör alla övningsuppgifterna.

Solsken

Idag är en bra dag, jag har redan varit ute och sprungit, min inplanerade morgontur och även läst hela kapitel 5 i Kommunalrättens grunder. Dessutom så är det våffeldagen och studentbidraget kommer idag. Jag förstår helt klart varför solen har valt att titta fram idag. Jag är helt full av energi och glädje efter min spring tur i solen, så det kommer helt enkelt att bli svårt att sitta still och läsa nu igen, men men. Vem vet jag kanske läser fortare med all denna energin hehe vi får väl se.


Tänkte att jag skulle bjuda på lite färg en så här fin och bra dag

Halvtids vila

Jag har faktiskt hållit mig till min duktiga plan, jag har både; diskat, tvättat och pluggat. Men jag tar och går ut och springer imorgon istället, jag kanske ska ta en liten promenad med Matilda senare så det får bli dagens motion.
Nu ska jag äntligen äta lite popcorn och kolla på Gossip Girl som lite behlöning till mig själv. Jag har varit lite bitter på min granne Willys, för under hela tiden som jag har bott här så har de bara haft inne micropop och inga vanliga. Jag har kollat hyllan varje gång jag har varit där, men igår kväll så hade de äntligen fått in dem igen, så jag ska äta lite popcorn.

  
Det blev visst lite mycket, hehe

USCH....

Jag blir så trött, nu ligger det snö utanför på cykeln igen. Man blir inte precis sugen på att gå utanför dörren då, men jag antar att jag måste ta mig in till juridicum och gå på föreläsningen.
Idag ska jag ha en duktig dag, det har jag bestämt. Jag ska tvätta, ut och springa och läsa en massor. Önska mig lycka till, jag har inte äns orkat läsa det jag skulle nu på morgonen och jag sitter fortfarande i min morgonrock, hmm...



Tjejkväll

Nu har mina goa varbergs brudar precis lämnat. Vi har haft en liten fin middag och vinkväll, vilket var jätte kul. Det var trevligt att prata med lite folk ifrån varberg och som inte läser juridik. Det är så skoj att se hur de andra har det, alla vi fyra som träffades ikväll läser nämligen helt olika saker, men har alla samma grund i Naturestetprogrammet från PS skolan i Varberg.

      


En god sallad till middag och en massa choklad till efterätt =)

Boende situationen

Idag kom Sophie fram och undrade om jag ville flytta in i en 4:a tillsammans med henne och Fredik från grupp ett. Detta hade verkligen varit kanon tror jag, billig hyra, nära centrum och trevligt sällskap. Vi ska ta och titta på lägenheten nästa vecka och så får vi se. Tyvärr är det isåfall inte inflyttning förrän till mitten av augusti men då har jag kanske iallafall fixat boende till hösten och ett tag framåt.
Så det enda problemet jag har just nu är vart jag ska flytta vid första maj när jag måste flytta ur denna lägenheten. Hmm någon som vet någon som vill hyra ut i andrahand till mig för bara ett litet tag kanske?!?


Godmorning





Kanon dag

Godagens eller kanske mera godnatt. Jag har varit väldigt upptagen idag med en massa olika roliga saker. Först så tittade jag och Jon på filmen Twilight vilken också var kanon bra, ni lär väl tycka att jag är tråkig som iprincip säger att alla filmer är bra men, den här är verkligen bra. Sen så åkte vi till Nova Lund, ett stort köpcenter, åt gott och shoppade lite saker, men efter det var det tyvärr dags för Jon att åka hem.
När jag väl sagt hejdå till Jon gick jag till Malmös nation för att äta trerätters med Agnes och Theres. Så vi hade en liten catching up time, i och med att vi inte setts på ett ganska bra tag. Och nu så är det dags för mig att gå och lägga mig. Är ganska trött efter helgen. Så ska ladda mina batterier för den nya veckan. Sov gott nu puss.


Snacka om hemma fester

Igår kväll var kanon skoj. Jag och Jon hamnade visst på två förfester innan den planerade inflyttningsfesten. Den ena var hemma hos Sofie och den andra hemma hos Erik. Men tillslut hamnade vi hemma hos Anna och Rickard och deras kanon fina lägenhet. Det var bra med blandat gott folk som alla hade samma inställning, att bara ha det så roligt som möjligt. Och självklart har jag tagit lite bilder även från denna festen;


Tobbe x 2 klart det blir toppen


Anna vår fina värdinna och Scank (Henrik)


Kristian och Scank satt lugna i början av festen


och även lite lugnt minglande innan det blev galet dansande


Jag och min älskade Jon


Och japp det blev lite suddigt i slutet av kvällen, hmm tyckte kameran iallafall

Mysdag

Idag har jag och Jon varit inne i centrum och ätit gott på Viggos, ett hamburgar ställe nere vid stationen, vi åt så mycket vi bara orkade men deras hamburgare är så stora att varken jag eller Jon orkade äta upp allt. Men det var kanon gott. Sen så har vi tagit det lugnt och tittat på kanske en av de roligaste tecknade filmerna på länge, Bolt. Verkligen  kanon mysig rolig film från disney. Jag älskar hamstern så titta extra mycket på honom när ni ser denna dunder goa filmen.
Nu bär det av till Anna och Rickards inflyttningsfest, hoppas det blir skoj. Ha nu en bra lördagskväll så hörs vi imorgon igen. Puss puss




Who took our sun?

Otur som vi hade igår så försvann solen väldigt väldigt tidigt, så vi flyttade in picknicken som dessutom väldigt fort övergick till en hel fest. Men mojitos blev det och väldigt goda sådana dessutom, både hallon mojitos och vanliga. Det var en trevlig liten tillställning men jag och Jon drog oss hemmåt när de andra skulle gå ut till ett ställe som heter Hercules, ett ställe där även icke studenter kommer in på. 


Anna vår masterchef, som höll i korv stekandet


Jag och Martin, Malins pojkvän


Erik och Charlotte


Godbitarna, hmm visst är de snygga?!!?


Alltid en pose redo!!!


Myshörna, jag tror Jon trivdes ganska bra

   
Mmm ja nice???

Mojito picknick

Hej, hann inte skriva i morse för jag var som sagt tvungen att gå till juridicum idag och dessutom vara där tidigare än vanligt i och med att jag skulle lämna in mitt PM. Sen så skulle vi på en föreläsning om retorik och han som höll den var självklart jätte duktigt i och med att det var hans ämne, så att säga. Men jag gick efter första timman, som han sa finns det inget rätt sätt att tala för språket utvecklas hela tiden och jag tror ändå inte att jag kommer att bli en bättre retoriker genom två timmars mer lyssnande på honom. Just den retoriska biten får allt komma med tiden, vilket jag även tror att den kommer att göra.
Jag ska senare ta och gå och möta Jon på stationen för att sedan gå vidare till en liten mojito picknick med korvgrillande som ett litet firande av att vi lämnat in våra PM. Det blev en picknick i och med att vi vill utnyttja solen så mycket som möjligt. Man får så himla mycket mer energi när solen är framme. Så jag tror att jag ska ta och sätta mig ute och läsa lite istället för att låsa in mig i lägenheten nu.

         
Vad tror ni? om juridiken går åt skogen? rockstjärna kanske?

Godnatt

Tänkte ta och gå och lägga mig i tid för en gångs skull, så godnatt på er alla
Hoppas att ni ser fram emot den kommande helgen lika mycket som jag

Solig dag!

Äntligen har jag fått använding för mina solglasögon som jag köpte när mamma och pappa var nere. Som sagt vädret har helt enkelt varit kanon idag så jag bestämde mig för att åka förbi Sofie för att hämta min skinnjacka så att jag slipper springa runt i min vinterjacka nu. Och gissa vad jag lyckas med då? Jo under den lilla stunden som jag är hos Sofie lyckas jag förlora min cykelnyckel vilket nu innebär att jag fick gå hela vägen hem och att min cykel står kvar hos Sofie. Mina söta föräldrar har dessutom fått leta fram papprena på cykeln så att jag kan få gjort en ny nyckel om inte den gamla kommer fram inom kort. Men men, jag ser jätte mycket fram emot imorgon då Jon kommer ner hit ännu en gång och då vi ska ha en liten picknick med korv och mojitos för att fira att vi lämnat in våra PM.

     


Ta hand om mig själv tid

Äntligen har jag fått i mig ett målmat och fått duschat. Man känner sig inte direkt fräsch efter att ha legat sjuk i 2dygn, så när jag ändå var över och handlade passade jag på att köpa både ett par nya skrubbvantar och en bodyskrubb. Ikväll ska jag bara vara så snäll mot min kropp som det bara går, äta massa frukt och juice (har hittat en ny favorit med passionsfruk och kaktusfikon i) och varva tiden med att ligga och läsa Allmän förvaltningsrätt och titta på Gossip Girl säsong 2.




Gossip Girl

Vad gör man inte nrä man är sängliggandes i två dagar? Jag har iallafall spenderat sjukt mycket tid till att sova visserligen men jag har även hunnit titta på hela första säsongen av Gossip Girl, inte illa jobbat eller hur? Som sagt när man väl har fastnat för en serie vilken det än är så är man fast.
Nu tänkte jag göra mitt andra försök att gå och handla så att jag får i mig något att äta idag iallafall. Önska mig lycka till, så hörs vi senare.


Sjukling

Att man alltid glömmer hur svag man blir när man är sjuk. I dag har varit en jätte jobbig dag, fy vad synd jag har tyckt om mig själv. Jag ska inte nämna några detaljer men attans vad dåligt jag har mått och mer eller mindre fortfarande gör.
Jag har tyvärr missat pluggnadet och lunchandet med mina vänner idag och jag har fått ställa in min vinkväll med mina älskade varbergs tjejer imorgon. Troligen missar jag även fikan med mina tjejer vid tolv imorgon då vi ska gå igenom varandras inlämningsuppgifter, så länge det inte sker ett mirakel så att säga.
Nu ska jag försöka äta lite yoghurt till, har lyckats få i mig en halv mugg hittills under dagen så en halv till tror jag att jag åtminstone behöver om det här miraklet ska falla in imorgon.


Så här har jag sett ut hela dagen, fy vad tråkigt jag haft

Kärleksfilmen nummer 1

Okej i brist på diciplin tänkte jag att jag skulle bjuda på en liten film rekomendation. Igår kväll såg jag nämligen filmen He's just not that into you vilken var riktigt grym. Och ja vad ska man säga den handlar helt enkelt om hur vi tjejer tar minsta lilla tecken som en kille ger oss för en hel kärleksförklaring mer eller mindre och även lite andra kärklek problem. Filmen är fylld med hur många bra stora skådespelare som  helst, så det finns någon åt alla.


Ny vecka

Nu är det redan en ny vecka, helgen har gott kanon fort, men det tycker jag i och för sig alla dagar gör nu för tiden.
Idag så har vi bara ett seminarium då vi går igen lite uppgifter, vilket är väldigt lärorikt, så det ska bli bra. Planen var att åka in och träffa min tjejvänner vid nio och plugga men när jag vaknade i morse insåg jag ganska fort att det skulle inte hända. Men som sagt jag pluggar ändå bäst när jag är hemma och jag har fått gjort en hel del ändå.

Här är lite roliga händelser till veckan, som tro det eller ej redan är inplanerade:

  • Vinkväll med lite andra tjejer ifrån min gamla klass i Varberg
  • Malmöpartaj
  • Inflyttningsfest hos Anna och Rikard
  • Jon kommer ner (kanske)



Sömndag

Usch idag har det varit en degig dag, men jag tog mig åtminstone utanför lägenheten en gång och det var för att gå ut och springa. Så jag känner mig ändå riktigt duktig, det var på tiden att jag tog tag i träningen och man mår så himla bra efteråt. Jag gick in på eniro och markerade den vägen som jag sprang och jag kom runt hela 4,5km. Det är inte illa för första gång på typ, ja jag vet inte riktigt när.
Nu blir det till att läsa lite till och sen natta mig själv med en liten film, får se vilken? Ha en go söndags kväll nu allihop. Puss


Bloggfri dag

Jag har spenderat hela min helg med mina föräldrar och jobb, så det har inte blivit något bloggande under gårdage som ni kankse märkt. Så en liten snabb update:
I fredags var jag och mina föräldrar ute och åt och sen på lördagen var det en liten rundvandring och vi åkte även iväg till Nova Lund vilket är ett stort köpcentrum här i Lund. Det var verkligen jätte kul, trevligt och mysigt att ha mina föräldrar här och jag måste bara säga till dem; tack igen för allt.
Och sen igår så jobbade jag på Ög:s nation, vilket var ganska bra. Men jag känner mig lite mer hemma på andra sidan baren om vi säger så. Men det är väl ganska bra att lära sig stå i en bar antar jag, så det är väl helt enkelt bara att vänja sig. Alla var iallafall väldigt trevliga både, resten av de som jobbade, förmännen, gästerna på sittningen och även de som var på klubben senare under kvällen. Hela stället var fullsmockat vi kunde inte hänga in fler jackor i garderoben efter ett tag för att garderoben redan var helt full så de fick sluta släppa in folk tills vissa gick ut igen. Här är lite bilder från Ög:s som jag lånade från deras hemsida.

 

 


Bjuder på lite glädje

Dagen har än så länge till och med varit bättre än vad jag tänkt mig. Jag har fått gjort extremt mycket, detta både vad gäller plugg och när det gäller att städa lägenheten. Nu sitter jag här och väntar på att mina föräldrar ska komma och medans jag väntar tittar jag på lite roliga klipp. Jag lyckades hitta detta som vi tittade på i onsdags på förfesten. Jag älskar det både låten, dansen och outfitsen. Kolla och njut.


Jippie besök!!!

Hej, idag kommer det att bli en bra dag, det känner jag på mig. Jag har bara en föreläsning nu mellan tio och tolv och senare idag kommer mina föräldrar på besök. Det ska bli jätte skoj att få visa dem Lund, det är trots allt här jag ska leva i fyra och halvt år framöver. Däremot så måste jag nog städa lagenheten lite innan de kommer men men det brukar gå fort.

Lugn dag och lugn väll

Idag har det varit en lugn dag, precis vad jag behövde så jag är helt enkelt jätte nöjd. Vi gick iväg några kompisar och åt pizza till lunch lite som symbol för att många var bakis idag och sen så hade jag den där jätte nödvändiga dataundervisningen, det var bara det att alla datorer i datasalen utan 4st gick inte att logga in på. Mycket lyckat, kändes med andra ord som en väldigt givande undervisning men men.
Nu ikväll har jag bara tagit det lugnt, läst lite men även titta på filmen Sex and the city, vilken jag aldrig har sett innan. Men den var bra, som programmen helt enkelt fast lite bättre. Ganska lång dock men det passade mig perfekt idag. Nu ska jag försöka läsa lite till innan jag tar och går och lägger mig.


Tacksittning på myntha

Grymt bra kväll, som redan sagt var detta en tacksittning för alla våra faddrar som gjort en så extremt bra novischperiod för oss när vi kom hit förvirrade och nya till Lund. Det var Christoffer och Vidar som dragit ihop hela sittningen och gissa om det blev ett ordentligt partaj. Trots att det igentligen inte finns något dansgolv på Myntha lyckades självklart vi små juriststuderande bilda ett som var helt smockfullt, rakt framför baren.
Kvällen började hemma hos Kristian i hans mer eller mindre nya lägenhet, med en liten förfest för oss vänner. Kanon bra start, som sedan förde oss ner till Myntha där vi bjöds på trerätters (tyvärr samma som förra onsdagen) vilken var kanon god. Hmm och av någon anledning blev det visst två tal hållna från min sida, ops. Det första blev jag mer eller mindre på tjatad att hålla i och med att jag var årets kvinnliga novisch, vilket var jätte kort och helt oförberett ett tack helt enkelt till faddrarna och det andra var ett tack till Vidar och Christoffer som dragit ihop den här sittningen (lite som kompensation för mitt första tal) så det blev av någon anledning helt enkelt två små skål från min sida igår kväll.


Kvällens bild, snacka om att vi fick liv i stället



         
Men som sagt vi började med förfest hemma hos Kristian lite goa vänner




Sen bar det iväg till Myntha där det bjöds på mycket goda fördrinkar






Och det blev lite minglande innan middagen

    


Sen var det dags för middag och detta är lite kort på bordsdamer och herrar


Och kvällen slutade med en massa dans och spring i baren

Bakfylla*?!!?*

Bakfull? Nej, som tur är så är jag en av de som inte blir särskilt bakfull (oftast, peppar peppar ta i trä). Jag blir bara allmänt mör i kropp efter en utekväll och det är tur när man bor i Lund i och med att det finns så himla mång roliga partajer på onsdagar och torsdagar.
Idag har jag först en storföreläsning som är en fortsättning på gårdagen och sen dataundervisning. Jag undrar hur många som kommer dyka upp på första föreläsningen?!?! Och hur folk kommer må, som sagt majoriteten av oss nya juridik studerande var på sittningen igår, vilken förresten var grym. Men jag hinner inte lägga upp de bilderna nu så de kommer längre fram under dagen. Så ses senare


Glad

Jag har nu suttit hela eftermiddagen och laddat inför ikväll och som ni kanske har märkt har jag fastnat lite för att bygga ihop kolage, med andra ord jag har precis fattat hur man gör. Här kommer ett litet ja man måste nog kalla det för ego kolage. Jag känner mig iallafall just nu jätte party sugen och är verkligen redo att åka iväg till förfesten snart.


Stor föreläsning

Sådär nu var det dags för änu en föreläsning i den stora Pufendorfsalen, det känns aldrig lika seriöst när man är där i och med att man sitter så himla många och det finns alltid någon som sitter och viskar eller skämtar om något annat. Denna gången ska föreläsningen handla om EG-rätt, det är visserligen ganska intressant så vi får väl se.
Sen idag så ska jag på Tacksittning för faddrarna på Myntha igen. Det ser jag verkligen fram emot, det var så längesen alla nya juridik studerade festade tillsammans. Bra initiativ tagit av Vidar och Christoffer som har dragit ihop denna tillställning.
Föresten så här mörkt blev mitt hår. Vad tycker ni? Är det för mörkt?






Jämför gärna med den gamla bilden längre ner på sidan

Vilodags

Det har varit en riktigt bra dag, jag tycker att jag har fått gjort en hel del. Jag har skrivit grunden till mitt PM så nu ska jag bara ändra om i texten och formatera den rätt, mycket duktigt gjort av mig att skriva den redan nu mer än en vecka innan den ska lämnas in. Sen så har jag fått färgat håret, så nu slipper jag ha den där utväxten som jag har burit runt på ett tag nu. Visserligen tycker jag att håret är lite för mörkt men men det ljusnar ganska fort mitt hår så det blir nog bra.
Nu ska jag sätta mig och titta på The City som en liten belöning till mig själv. Så då blir det självklart lite te och mörk choklad till det, lindt mörka med havs salt är kanon god så har ni inte smakat på den så har ni missat något.


Shopping sugen

Just nu sitter jag och färgar håret, med andra ord jag har varit tvungen att göra något under tiden, och det hela slutade i ett litet kolage med kläder som jag skulle vilja ha. Framför allt den korta svarta kavajen, klockan och volang klänningen. Det skulle göra en snygg kvällsoutfit.


Godmorgon

Hmm det där med att jag skulle åka tidigare till juridicum för att kolla tenta resultaten. Mmmm det hände visst inte men men, jag är på kanon bra humör idag. Ska till och med bli gött att ta min vanliga cykeltur till centrum. Lite frisk luft ska med andra ord göra mig gott.
Jag har dessutuom tänkt att jag ska ta tag i min inlämningsuppgift idag, ska försöka skriva färdigt den innan mina föräldra kommer ner. Vi får se hur det går, men det är mitt (första av säkert många) mål. Ha nu en riktigt bra dag allihop.


Grått tråkigt hår är aldrig uppskattat, hmm ska nog se till att färga det idag
 

Måndag

Nu idag så har våra resultat på tentan kommit upp, men det visste visserligen inte jag så imorgon bitti ska jag gå och kolla det de första jag gör.
Idag har jag dessutom varit tvungen att köpa ännu en bok till den redan stor litteratursamlingen som vi har behövt inhandla till denna terminen men jag antar att det bara är att vänja sig. Sen så har jag tyvärr dessutom sagt hejdå till Jon idag. Men som tur är så ses vi nog snart igen och dessutom så får jag besök av mina föräldrar nästa helg, jippie.
Nu under kvällen har jag suttit och tittat på wipeout och om ni som jag gillar att skratta åt när andra gör bort sig så kan ni se de avsnittet på kanal5.se. Jag har själv suttit och skrattat högt rakt ut till detta program så om man är lite nere, lev på skadeglädjen.

Wipeout

Kunde inte sluta gråta

Igår kväll såg jag och Jon filmen Seven Pounds med Will Smith. Den var hur grym som helst. Jag kan inte komma ihåg när jag grät till en film så mycket senast. Hela filmen var ett stort mysterium, vilket jag gillar och självklart så är det ett stort plus att ha Will Smith som huvudroll, han är trots allt en av världens bästa skådespelare. Detta är en film som passar alla, den är inte hemsk eller rolig men den går långt in i själen. Helt klart en av de bästa filmerna som jag sett på länge.


Ny design

Vad gör man inte när ens gubbe ligger sjuk och man inte kan göra något som låter, lyssna på musik, film, städa m.m. Jo jag har helt enkelt som vanligt pluggat men som ni kanske också ser har jag designat om min blogg lite grann. Jag har ingen aning om hur jag lyckades men visst blev det ändå ganska bra?!?! eller?!
Jag har visserligen ett litet problem, i och med att det är jag som gjort designen nu så bör jag ju ta bort den lilla rosa blomman som är förra designers lilla logga. Hmm undra hur man gör det. Men men det problemet tar vi senare.

Filmdags

Som sagt det blev tyvärr ändrade planer igår. Efter många om och men tittade jag och ibland Jon på filmen Walle, alltså när han mådde tillräckligt bra för att hålla öppet ögonen. Men filmen var jätte bra iallafall. Den var hur söt som helst och jag vet att jag sagt det innan men tidsfördriv hit och tidfördriv dit, denna filmen är verkligen värd att se.


Ändrade planer

Tyvärr så har Jon blivit sjuk, så våra planer på att åka hem till Sofie ett stort gäng, laga mat och spela spel är helt plötsligt borta med vinden. Det får helt enkelt bli en kväll hemma i lägenheten med lite film tittande om han orkar hålla sig vaken så att säga. Vi har iallafall innan varit iväg med Kristian och Tobbe på Glorias och kollat fotboll och ätit gott :) Det var super trevligt så något vettigt har vi fått gjort iallafall.

Jaahooo

Oj oj oj vilken kväll. Det var jätte skoj igår på Vidar och Björns korridorsfest. Det hela började ganska lugnt men sen så kom det en stor stor drös spanjorer och invaderade stället. Jätte roligt folk fast de verkade inte tycka om oss svenskar och framförallt inte Kristian som fick den fina komentaren; I don't wanna be like this but, I hate you... Hahaha
Sen så startade vi vårat eget lilla dansgolv inne på Vidars rum som fort blev fullt av folk. Där träffade vi även världens roligaste tjej, hon sopade banan med alla oss andra som var tvugna att se oss besegrade. Grym brud med andra ord. Men sen tog jag och Jon och lämnade stället medans det fortfarande var på topp.


Första bilden för kvällen, på de goa pysarna Kristian och Tobbe


Mi y mi amorito


Värdarna för kvällen? Japp Vidar körde ett klädbyte


Visst blev det bra? Och jut det ja Kristians egen påhittade tecken levde hela kvällen.


Goa små favoriter, detta är miss funny girl

        


Och sista bilden för kvällen, Tobbe är nog nöjd?!

Korridorsfest...

Nu har jag fått min söta pojkvän nerskickad med ännu ett tåg, Jippie. Jag har spennderat hela dagen på juridicum och Lunds stadsbibliotek med att leta reda på uppgifter till min inlämningsuppgift. Jag har dessutom fått lånat Sofies gamla inlämnings PM så att jag har en mall på hur min ska vara uppbyggd, så himla gött. Nu så ska jag och Jon iväg till Vidar och Björns korridorsfest för att möta upp de andra och partaja lite. Än så länge har vi ingen viadre plan i och med att Jon inte kommer in på nationerna och inte Kristian heller för den delen pga att han har krånglat till det med sitt nationskort men men. Vi är i trots allt ett riktigt gött gäng som ska partaja så det blir nog bra hur som helst. Hörs imorgon igen... 


Vem är ledig idag?!?

Jo jag! Trots detta ska jag ta mig in till juridicum för att plugga med lite vänner enda fram tills Jon kommer ner och han är nog inte nere förrän klockan 5 så det blir ett sju timmars långt pass. Önska mig lycka till ännu en gång. Dessutom så ska antagligen resultaten på vår första tenta sättas upp idag. Jag håller verkligen tummarna för att det gick bra, men som sagt kan man bara bli godkänd eller icke godkänd och det tror jag att jag lyckas med.

Viskningen

Nu är planerna för ikväll bestämda. Vi ska helt enkelt ses ett litet gäng och kolla på filmen Viskningen, vilken är en film som min kompis Vidar är med i. Han har förklarat den som fucking åmål fast i Norrtälje, så vi får väl se vad det är för något. Det var ett projekt som hans kompis hade gjort om jag uppfattat det rätt. Men nu måste jag sticka så att jag inte blir sen. Här är trailern till filmen om ni vill se den.


Ekonomi?!?!

Efter att ha räknat ut hur mycket pengar jag gjort av med under februari månad, vilken bara är 28dagar, har jag insett att jag behöver en budget att hålla mig till.
Jag kommer inte att nämna hur mycket pengar som spenderades under februari men jag har massa ursäkter till varför. Jag betalde; två hyror, en deposition, litteratur och mobilräkning som jag bara gör var tredjemånad. Det är lite saker men det är ändå en alldelles för sTor summa som bara försvunnit... Ops...
Så min plan är nu att se hur mycket pengar som jag lägger på olika saker under mars månad, jag har framför allt tre spalter; mat, alkohol och färdkost, så som buss taxi och tåg. Men även två till spalter, en med sittningar och en med nattamat, alltså mat under festande, det kan nog också vara en ganska bra sak att hålla koll på. Så nu får vi se hur detta går och sen så får jag helt enkelt lägga upp en budget för varje månad. Det blir nog lätt att lägga upp en budget, men att hålla sig till den är ju en helt annan sak?!!? Önska mig lycka till om annat så ska det bli intressant att se hur mina levnadsvanor är.

Myntha

Detta är bilderna från gårdagens bravader, en jätte rolig och trevlig sittning, som sagt första sittningen någonsin som Myntha anordnat. Vi var ett jätte gött gäng som förfestade och satt ihop på sittningen, bestående av; mig, Sophie, Agnes, Lena, Christoffer, Björn, Erik och Johannes. Maten var kanon god och även fördrinken, fast som sagt man hade inte räknat med något annat, det är ju ändå myntha vi talar om :) Det enda som är synd är att stället inte har något dansgolv, som sagt jag är beroende av dans. Dans är livet, så det blev en ganska tidig hemgång, vilket kanske var ganska bra ändå när man tänker efter.




Två bilder innan vi lämnade förfesten, Sophie, jag och Christoffer


Kvällens bild och kvällens glasögon, Björn ser något uppnosig ut

       
Hmm fast den egentliga ägaren har vi ingen direkt bild på i dem, Christoffer


Erik med två blonda goa damer, han lär ha trivits :)


Hårda kramar från Lenas sida?!?! Men Sofie verkar ändå nöjd....


Kvällens sista bild.. Hmm tycker jag känner igen denna bilden på Agnes och Erik, undra om jag och Björn bara är inklippta?

Kanon bra dag

  1. Afb (Lunds bostadkö typ) hade spärrat mig igår av någon anledning, men de har nu fixat det och dessutom lyckats lägga tillbaka mig på min riktiga plats i kön igen. Tacka gudarna för att jag inte hamnade sist.
  2. Min långa långa proposition var så lång att den fått en egen samling vilket innebär att jag får låna hem den. Medans de andra måste lägga pengar på att kopiera de sidor som de vill ha. LIte tur i oturen helt enkelt.
  3. Jag har dessutom fått köpt en ny klänning :) och iprincip gått plus på det. Haha hade ett presentkort och fick ut resten i kontanter. Tackar så mycket för klänningen farbror Dag :)
  4. Ska ikväll iväg på premier sittning på Myntha den första de har där någonsin. Och tänka sig Sofie är också bjuden dit, min kompis som jag bodde hos de första veckorna. Så det ska bli kanon skoj.
  5. Och vet ni vad, jag börjar inte förrän klockan ett imorgon med ett seminarium, vilket är så himla mycket roligare än en föreläsning, och sen så är jag ledig på fredag.
  6. Kan det bli bättre?!?!?!? Jo min pojkvän kommer ner på fredag :) Plus att han har med sig ännu mer grejer till mig, jippie...

Dagens låt

Just nu är det denna låten som spelas som bara den i mina högtalare. Så himla go pepp låt. Lyssna själva så får ni se. Föresten ska bara påpeka att ibland är det bra att dela spotify med sin pojkvän :) Tack Jon


Varför lär man sig aldrig?

Alltid när man tycker att man har extra gott om tid så får man ändå alltid stressa på slutet, eller som i mitt fall idag prioritera bort något.
Idag börjar jag nämligen inte förrän två timmar senare än vanligt alltså tolv. Jag planerade därför in ett visst antal sidor jag skulle läsa, mejla iväg brev till ett visst antal personer som jag behöver kontakta, blogga, göra mig iordning och steka ägg och bacon. Men självklart så tar man det alldelles för lugnt som vanligt. Och gissa vad som blir bort prioriterat, japp helt rätt, läsningen. Som tur är behöver jag inte ha läst det till idag utan först till imorgon, men man blir ändå lite trött på sig själv. Fast äsch, idag är jag på kanon humör så jag tänker inte låta något dra ner mig... Nej nu måste jag gå så att jag hinner till seminariet....




Hmm lilla jag försökte ta kort utan att få den vanliga glorian som jag alltid får av lampan i taket i denna lägenheten, fast jag var för lat för att flytta datorn... hehe är nog en liten latis dag idag kanske...

Bra tidsfördriv

Hallå! Jag har ännu en kväll bara tagit det lugnt med lite pluggande och då måste man självklart även lägga in lite tidsfördriv. Idag kollade jag på det senaste avsnittet av The City (som jag har lagt upp här under om ni vill se det) och igår var det Dirty Dancing 2. Dirty Dancing 2 var en jätte mysig dansfilm men med, ni får ursäkta mig, jätte dåligt slut. Den är ändå absolut värd att se, den utspelar sig i kuba innan revolutionens tid. Så det är jätte fina gamla kläder och blandingen mellan fattiga och rika människor.



Och här är avsnittet med The City, det är typ det enda jag kollar på förutom filmer nu när jag inte har någon Tv i lägenheten, men faktiskt riktigt bra, får pluggat desstu mer då. Tror jag...

 

Pigg och glad

Äntligen en bra dag. Vädret är hur gött som helst och jag har redan varit på min enda föreläsning för idag. Just nu sitter jag och gör lite uppgifter som vi ska ha  gjort tills imorgon, vilket alltid är lite roligare än att bara läsa. Jag har dessutom fått lite mer info om hur vi ska lägga upp våran inlämningsuppgift så att vi inte dränker oss i arbete. Och ikväll så ska jag nog ta mig en fika med lite vänner, men vi får helt enkelt se. Kanske bara laddar batterierna för sittningen på Myntha imorgon vem vet.


Koppla bort plugget... Så får man energin åter

Deppiga jag lever nu igen. Jag har ägnat mig åt lite tidsfördriv tagit en varm dusch och försökt tänka framåt på sommaren. Ska bli kul då man kan köpa lite söta sommar klänningar och fräcka sandaletter. Visst är dessa från forever21 snygga.

  
       

Jag har visserligen varit lite duktig också och läst igenom min lag, om ni där hemma vill se vad det är jag håller på med så kan ni se lagen som jag ska skriva ett PM om här och den långa propositionen till lagen här
Men nu ska jag ta och läsa färdigt Eu konstituionen så att jag åtminstone har det avklarat.

Ursäkta mig, du ställde elefanten på mitt bröst

Varning mycket negativt inlägg!
(läs inte om du inte vill men jag var iallafall tvungen att skriva av mig)
Som sagt jag säger som
Yvonne

Usch efter denna morgonen ska jag nu bara ta och stänga in mig i min lägenhet. När jag väl börjat cykla till juridicum så börjar det självklart att regna så där dyker jag upp trött och sleten och ser ut som en dränkt katt. Sen så på dataundervisningen kollade vi vad för lagar eller lagändringar som vi skulle skriva om på inlämningsuppgiften. Självklart har jag då fått något så torrt ämne som SFS 2004:575 lagen om Europabolag och vilken självklart hade en proposition (ett lagförslag från regeringen) på 270sidor. Jag har än sålänge inte hört någon annan som har haft en så lång proposition, däremot så har jag träffat på en kille som hade en på 26sidor, var finns rättvisan i det??? Och självklart precis när jag har torkat efter andra föreläsningen och ska ta mig hem, visst regnar det då fortfarande, så nu väl hemma ser jag ut som en dränkt katt igen. Nej det får bli slappebyxor här hemma hela dagen. Och planera hur jag ska lyckas sätta mig in i all ny litteratur som jag behöver läsa. Jag som var så nöjd igår med att ha kommit så långt.


          

Trött

Godmorgon allihop! Idag så börjar jag redan klockan åtta, vilket med andra ord är det tidigaste jag har gjort sen jag flyttat ner hit till Lund. Men men känner att jag är i stort behov av den här dataundervisningen om jag ska förstå hur jag ska gå tillväga för att klara min inlämningsuppgift. Och sen så har jag även en föreläsning i fri- och rättigheter.
Jag önskar verkligen att jag var den där tjejen som såg pigg och fräsch ut idag, men det är jag tyvärr inte. Har sovit dåligt hela natten trots att grannen har slutat borra i väggen.  Så idag känner jag mig bara tung och seg, det var inte alls kul att behöva ta sig ur sängen. Gud vad pinsamt bekväm man har blivit av sig. Jag måste verkligen ta tag i mig själv snart.

Dans, dans, dans, dans, dans

Usch, som de flesta redan vet här nere så är jag oerhört dans sugen. Och till råga på allt så las denna bilden upp på facebook idag, på mig och mina dansvänner. Det gör ju inte direkt så att färre minnen kommer tillbaka direkt. Så denna kvällen har jag nu spenderat med att leta dans kurser här i Lund, men alla är svin dyra. Det kostar runt 2000kr per termin och med studiebidraget kommer man då inte långt på. Däremot så har jag kollat ett ställe som heter Gerdahallen vilket är ett ställe som många studenter brukar gå till. Det kostar nämligen bara 420kr per termin och de har pass som, afrikansk dans, dans inspirerad aerobic, funk, aerobic med inslag av latinsk dans, pilates och yoga m.m. Så jag ska ta tag i min träning snart. Ska åtminstone börja med att skicka ner lite träningskläder från Varberg med Jon på fredag. Och så får jag ta det ifrån där.


Pigg och utvilad

Nu efter en hel dags pluggande så ska jag iväg till våran traditionstrerättersmiddag på Malmös nation igen. Det ska bli kanon skoj att träffa de andra och prata om helgens bravader. Men även kanon gott med mat. Jag är absolut värd detta idag, har nämligen pluggat som bara den. Jag har med andra ord bara trettio sidor kvar att läsa på hela nästa veckas litteratur, så jag är ganska nöjd med mig själv. Detta har jag föresten gjort medans grannen har borrat i väggen hela dagen, jag undrar lite vad det kan vara som tar så lång tid att sätta upp, men men bara han slutar med det tills kvällen.
Sov föresten hela 12timmar i natt, vilket antagligen bidrog till all min energi som hjälpte mig med pluggandet idag. Sömn är med andra ord guld värt i en students liv. Hoppas ni också haft en bra dag.


RSS 2.0